Conducerea Poliţiei Bihor a fost obligată de Tribunal să reangajeze un agent dat afară disciplinar în primăvara acestui an, după ce a fost prins băut la volanul maşinii. Mai exact, poliţistul a obţinut de la judecători suspendarea deciziei de concediere până la finalizarea procesului în care se judecă pentru anularea actului.

Şi, după cum stau lucrurile, n-ar fi exclus să câştige definitiv, în condiţiile în care, de pe acum, instanţa a reproşat şefilor Poliţiei că i-au aplicat subordonatului „cea mai gravă sancţiune, ceea ce aparent ar putea ridica unele întrebări cu privire la respectarea principiului proporţionalităţii sancţiunii”. Altfel spus, puteau să-i dea o pedeapsă mai blândă, eventual să-l ierte de tot, cum au făcut şi procurorii.

Căci, în timp ce alţi şoferi prinşi cu alcoolemii penale ajung cu toţii în faţa instanţei, în cazul poliţistului, procurorii au renunţat definitiv la cercetări pe motiv că la a doua analiză de sânge, alcoolemia lui n-a mai atins nivelul „penalului”, de 0,8 la mie.

Bihorel le propune, deci, şefilor Poliţiei să anuleze de pe acum sancţiunea şi să-l trimită pe agent la controale în trafic. În fond, cine ar putea să-i dibuiască pe beţivii de la volan mai bine decât unul de-ai lor?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!