Studenții Universității din Oradea care participă la un proiect menit să le dezvolte abilitățile antreprenoriale au făcut o vizită la berăria locală Bers Nova, unde au aflat cum afacerea a pornit într-un garaj, dar și cum se produce o bere bună.

Paul Olău, unul dintre cei trei acționari ai Bers Nova, i-a primit pe studenți spunându-le că afacerea sa „este o aventură, pornită, prin 2012, într-un garaj, împreună cu câțiva prieteni buni”. Secretul reușitei, le-a spus omul de afaceri, este însăși ideea care a stat la baza produsului, „o bere specială, unică și fără compromisuri”, așa cum, la modul ideal, ar trebui să fie orice idee de business, au concluzionat studenții.

„Am vrut să îmbinăm armonios și, în același timp, cu îndrăzneală tradiția și inovația. Începând din anul 2019, producem bere în unitatea proprie, o clădire nouă și modernă, concepută și construită după cele mai exigente standarde în producția de bere artizanală”, le-a mai explicat berarul studenților. Gazda le-a vorbit apoi despre experiența sa de antreprenor și despre accesarea fondurilor europene, investite în construirea acestei efervescente afaceri.

Studenții Universității din Oradea au avut ocazia să urmărească, la fața locului întregul proces de producere a berii, de la „plămadă”, la fermentare, până la îmbuteliere, etichetare și ambalare.

„Această vizită a fost încă o ocazie bună pentru studenți să vadă și să învețe, de la un alt antreprenor orădean, rețeta succesului”, este concluzia șefului de lucrări Mihaela Novac, coordonatoarea proiectului derulat de Societatea Antreprenorială Studențească a Universității din Oradea.

Vizita s-a încheiat cu o degustare „responsabilă” a berii orădene, sub ochii cadrelor didactice participante la proiect (Dan Noje, Mihaela Novac, Mircea Pantea, Ovidiu Novac, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!