Circa 170 de pulovere, pălării, eşarfe, ponchouri şi pături colorate, toate realizate manual de bunicuțe din Olanda, au ajuns în aceste zile la tot atâţia copii cu situație materială precară din judeţul Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Asociaţia Caritas Catolica, ONG care a distribuit hainele, bunicuţele sunt membre în clubul de tricotat din localitatea olandeză Boskoop şi trimit an de an, în preajma sărbătorilor, haine făcute de ele prin fundaţia olandeză SOEB, care se ocupă de împachetarea şi transportul acestora spre Oradea.

"Pentru bunicile olandeze care participă la program tricotatul este o activitate preferată. Pentru multe dintre ele este imposibil sau foarte dificil să-şi părăsească casele din cauza problemelor de sănătate. Tricotatul este o modalitate excelentă de a transforma timpul liber în ceva valoros şi de a aduce bucurie copiilor fără să-şi părăsească confortul şi siguranţa caselor lor", se arată în comunicatul ONG-ului.

Creaţiile lor au ajuns în aceste zile la circa 170 de copii: preşcolari de la două grădiniţe din Săcueni, una din Oradea şi una din Tăşnad, precum şi la circa 80 de elevi din programul afterschool al filialei Caritas din Tăşnad.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!