Simona Halep s-a calificat sâmbătă dimineață în optimile de finală ale turneului Australian Open, după ce a învins-o pe muntenegreanca Danka Kovinic (6-2, 6-1), scrie Digi24.ro.

Halep (30 ani, 15 WTA), cap de serie numărul 14, a câştigat meciul în 64 de minute, cedându-i doar trei game-uri oponentei sale. Cu această victorie, românca și-a asigurat un cec de 328.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

Pentru Simona Halep, aceasta a fost a opta victorie consecutivă din anul 2022, după titlul obţinut la Melbourne Summer Set 1. Ea are 14 victorii în ultimele sale 15 meciuri jucate.

Adversara Simonei Halep în optimi va fi franţuzoaica Alize Cornet (32 ani, 61 WTA), care a dispus sâmbătă de slovena Tamara Zidansek cu 4-6, 6-4, 6-2, după ce anterior o eliminase pe Garbine Muguruza, a treia favorită.

"Mereu am avut meciuri grele cu Alize, mă aștepta la o bătălie frumoasă împotriva ei. Mereu luptă până la capăt, nu cedează niciodată, iar asta o să fac și eu. Va fi un meci grozav! Mereu când ne-am întâlnit am oferit meciuri bune, va fi o mare provocare pentru mine și mă simt pregătită", a spus Halep despre adversara sa, la conferința de presă susținută după meciul cu Kovinic.

UPDATE: Sorana Cîrstea, calificată și ea în optimi!

După ce a învins-o pe Anastasia Pavlyuchenkova, Sorana Cîrstea (38 WTA) s-a calificat și ea în optimile de la Melbourne.

Sorana a avut câștig de cauză în trei seturi (6-3, 2-6, 6-2), iar acum așteaptă duelul de gală cu Iga Swiatek (fostă campioană la Roland Garros în 2020).