O judecătoare de la o secţie civilă a Curţii de Apel Craiova a fost ridicată de procurorii anticorupţie, miercuri, şi adusă la sediul central al DNA, pentru a fi audiată în legătură cu infracţiuni de şantaj şi corupţie sexuală.

Carmen Mladen, de la Secţia comercială a Curţii de Apel Craiova, întreţinea raporturi sexuale cu diverşi oameni de afaceri sau înstăriţi, despre care avea cunoştinţă că sunt căsătoriţi. După consumarea raporturilor sexuale, judecătoarea le pretindea acestora sume de bani sau foloase, pentru a nu divulga detalii de natură să afecteze căsniciile respectivelor persoane.

Judecătoarea ar fi pretins sume mari în valută, spun surse judiciare. În ultimul caz, la care procurorii DNA au şi intervenit în flagrant, ar fi fost vorba despre 5.000 de euro pretinşi de la un lichidator judiciar pentru a nu dezvălui amănunte din relaţia lor extraconjugală.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 28 mai - 12 iunie, Carmen Mladen şi un complice pe nume Ionel Stoian "au constrâns, în mod repetat, o persoană denunţătoare, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru respectiva persoană".

Cei doi au obţinut astfel 5.000 de euro de la persoana vătămată, banii fiind primiţi miercuri de judecătoarea Carmen Mladen.

În aceeaşi zi, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului de la Curtea de Apel Craiova.

Carmen Mladen şi Ionel Stoian au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie, care vor cere, joi, Curţii de Apel Bucureşti arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.