Echipa orădeană de handbal feminin junioare IV CS Tonic 2012 s-a calificat pentru turneul final al Campionatului Naţional, după ce la turneul semifinal, pe care l-a găzduit în perioada 15-17 mai la Paleu s-a situat pe locul al IV-lea.

Elevele profesorilor George şi Ramona Tăutu au început bine faza semifinală, reuşind să se impună cu scorul de 21-13 (9-5) în faţa echipei CSS Sf. Gheorghe, în primul joc din grupă.

Evoluţia bună a tinerelor handbaliste a continuat apoi şi-n cea de-a doua etapă din grupe, când CS Tonic 2012 a întâlnit echipa Viitorul Cluj, pe care a învins-o cu scorul de 14-5, după ce la pauză conducea cu 9-5.

În ultimul joc din grupă, jucătoarele orădene au dat peste Corona Braşov, echipă care avea să câştige turneul, impunându-se cu scorul de 18-10, după ce la jumătatea confruntării a condus cu 10-7.

Astfel, în grupă CS Tonic 2012 a ocupat locul al doilea şi şi-a asigurat deja prezenţa la turneul final al Campionatului Naţional. A evoluat apoi în finala mică, unde a întâlnit formaţia HCM Baia Mare, clasată pe locul secund în cealaltă grupă. Maramureşencele aveau să se impună cu scorul de 20-10, după ce la pauză conduceau cu 7-4.

În finala mare, Corona Braşov a dispus cu 29-18 de Olimpic Tg. Mureş.

Toate cele patru echipe care au ajuns în semifinale şi mai apoi au disputat finalele s-au calificat pentru turneul final al Campionatului Naţional, care va avea loc în partea a doua a lunii iunie. Oradea nu a mai reuşit această performanţă în ultimii ani.

"Este o premieră pentru mine ca şi antrenor, când mă calific la un turneu final. Acum 18 ani însă, în calitate de jucător m-am calificat de aici de la Oradea la un turneu final, dar de atunci şi până acum, din păcate, nicio altă echipă de handbal, fete sau băieţi, din Oradea nu a mai reuşit această performanţă. Felicit în primul rând copii şi părinţii acestora, care şi-au îndrumat copii spre acest sport, pentru că fără ajutorul lor n-am fi ajuns să obţinem aceste rezultate. Va urma turneul final, unde ne propunem să facem o figură cât mai frumoasă, având în vedere că acest lot al echipei noastre este format doar de şase luni", a declarat antrenorul George Tăutu.