Echipa orădeană de handbal feminin CSU CSM a cedat miercuri jocul susţinut pe teren propriu, la Arena Antonio Alexe, în cadrul etapei a VII-a a Seriei B din Divizia A, cu scorul de 23-16, în compania celor de la Mureşul Tg. Mureş.

Antrenoarea Doina Ardelean nu s-a putut baza la acest meci pe şase dintre elevele sale, care, accidentate fiind, nu au putut evolua. Tocmai din aceste motive, conducerea clubului orădean a solicitat amânarea disputei, dar cum Federaţia Română de Handbal nu a oferit un răspuns favorabil, orădencele au fost nevoite să joace.

Meciul, desfăşurat în compania unei foste prim-divizionare, a fost controlat în prima parte de formaţia oaspete, care la pauză conducea cu cinci goluri, scor 15-10. În partea a doua însă orădencele au alergat după egalare şi chiar au reuşit să se apropie la un gol, scor 23-24, când mai erau şapte minute de joc. Finalul nu a mai fost atât de bun, însă, şi mureşencele s-au impus la o diferenţă de trei goluri, cu scorul de 26-23.

Principalele marcatoare de la CSU CSM Oradea au fost în acest meci: Ligia Puţ, autoare a 8 goluri, Andreea Mirică şi Cornelia Vrabie, cu câte 4 goluri, şi Mădălina Pantea, cu 3 reuşite.

De precizat însă că o evoluţie bună a avut-o şi portarul Georgiana Horincar, care a avut câteva intervenţii aplaudate de public. De cealaltă parte, Tabita Rad şi Alina Moloci au înscris câte 6 goluri.

"A fost un joc de mare angajament. A fost un meci frumos, ne pare foarte rău că nu am reuşit să finalizăm aşa cum ne-am fi dorit. Se putea mai mult, dar, bineînţeles că la partea asta a contribuit şi lipa celor şase jucătoare accidentate. Fără aportul lor, am jucat practic în şapte oameni, de la început până la sfârşitul jocului, Cu aportul celor şase probabil rezultatul ar fi fost altul", a declarat, după joc, antrenoarea formaţiei orădene, Doina Ardelean.

În runda viitoare, CSU CSM Oradea va evolua sâmbătă de la ora 11.00, în deplasare, cu una dintre echipele favorite ale seriei, CSM Slatina.