Deşi au avut un joc dificil, la una dintre echipele considerate contracandidate la promovare, handbaliştii de la CSM Oradea au reuşit să se impună duminică şi la Sebeş, în cadrul celei de-a doua etape a campionatului Diviziei A, Seria B.

Elevii antrenorului Sebastian Tudor au evoluat la Sebeş, pe terenul formaţiei HC Voinţa Savin Due din localitate, o echipă nou promovată, dar care s-a întărit considerabil în inter-sezon şi ţinteşte primele locuri ale clasamentului. La capătul unui meci bun, bihorenii au reuşit să se impună la o diferenţă de 6 goluri, cu scorul de 30-24, după ce şi a pauză conduceau cu 15-13.

A fost un joc reuşit, în cadrul căruia Alexandru Farcaş a fost principalul marcator al orădenilor, cu 8 goluri. El a fost urmat de A. Macovei şi G. Cîntec, cu câte 6 goluri. De asemenea, R. Farcaş a înscris 4 goluri, P. Nemenco, 3, S. Amihăiesei, 2, iar S. Babici, 1 gol.

De remarcat şi evoluţia foarte bună a portarului Marius Bistrean, care a avut 16 intervenţii.

"A fost un meci cu prima contracandidată la promovare. Mă bucur că am trecut peste acest prim hop din calupul celor trei pe care îl avem în această perioadă cu asemenea adversare. Urmează alte două jocuri cruciale pentru noi, cu HC Argeş, acasă, miercuri, de la ora 15.30, şi duminică în deplasare,la Cluj, cu U Transilvania. Suntem cu moralul ridicat după această victorie şi am încredere în băieţi, că vor câştiga şi cele două meciuri, pentru că practic turul de campionat se poate termina după aceste două meciuri", a declarat, după partidă, antrenorul formaţiei CSM, Sebastian Tudor.

Astfel, după două etape, orădenii de la CSM se află în fruntea clasamentului seriei, cu punctaj maxim, şi vor juca în etapa următoare, miercuri, de la ora 15.30, în Arena "Antonio Alexe", în compania celor de la HC Argeş Piteşti, o altă formaţie care luptă pentru promovare.


Rezultatele etapei a II-a din Seria B a Diviziei A la handbal masculin:

CSS Sighişoara - CSM Satu Mare 31-44 (14-24)
HC Sibiu - Extrem Baia Mare 30-28 (18-15)
ACS Academia de Handbal Baia Mare - Univ. Craiova 26-31 (12-16)
HC Voinţa Savin Due Sebeş - CSM Oradea 24-30 (13-15)
HC Argeş Piteşti - HCM Făgăraş 22-16 (12-9)
Universitatea Transilvania Cluj - Naţional Sighişoara 34-27 (16-11)