Formaţia orădeană de handbal masculin CSM a câştigat turneul amical de la Arad, dotat cu Memorialul Ţucudean, care s-a desfăşurat în perioada 21-22 ianuarie.

Deşi nu a putut conta pe serviciile a trei jucători de bază, Ionuţ Mincan, Valentin Iştok Vlad Avram, toţi trei cu probleme medicale, echipa antrenată de Sebastian Tudor a evoluat foarte bine reuşind ca în primele jocuri să-şi surclaseze adversari, scor 41-24, cu HC Arad, şi 38-26, cu Unirea Sânnicolau.

Cel mai dificil meci l-a constituit însă confruntarea cu Extrem Baia Mare, formaţie care se află în luptă directă cu orădenii pentru calificarea la barajul de promovare din seria vestică a Diviziei A şi "pentru care am mers mai mult la acest turneu", după cum a declarat tehnicianul orădean.

După o primă repriză foarte bună, la finalul căreia orădenii conduceau cu 15-10, în partea a doua a urmat, în special către final, o anumită relaxare în jocul CSM-ului, astfel că scorul final a fost 29-28, pentru echipa bihoreană, care s-a impus până la urmă meritat şi şi-a luat şi un avans moral în ceea ce priveşte rivalitatea cu maramureşenii.

"Echipa din Baia Mare este o echipă foarte redutabilă, care s-a întărit cu doi jucători, un sârb şi un lituanian, însă mă bucur de această victorie a băieţilor. Suntem pe val, dar aceste succese din meciurile amicale nu trebuie să ni se urce la cap, fiindcă în campionat sunt mai importante rezultatele", a mai declarat pentru BIHOREANUL antrenorul Sebastian Tudor.

"Au avut o dăruinţă şi voinţă de joc extraordinară. S-au organizat foarte bine, au respectat indicaţiile tactice cerute şi s-au dublat foarte bine, atât în apărare cât şi în atac", a mai declarat antrenorul CSM-ului despre evoluţia elevilor săi în acest turneu, pe care l-a considerat reuşit din toate punctele de vedere, chiar dacă nu a putut conta pe serviciile a trei jucători din şaptele de bază.

Lotul CSM-ului la turneul de la Arad: Leu, Bistrean, Galea - portari; Al. Farcaş, Sava, Maxim, R. Radu, D. Radu, Macavei, Macovei, R. Farcaş, Papuc şi Luca.
La final, organizatorii turneului l-au desemnat pe jucătorul orădean Macovei drept cel mai tehnic handbalist al competiţiei, în timp ce Al. Farcaş, cu 26 de goluri înscrise, a devenit golgheterul turneului.

Pentru handbaliştii orădeni va mai urma, vineri, o dublă amicală cu echipa de pe primul loc din seria de est a Diviziei A, CSM Bacău, formaţie cu care avem şanse să ne întâlnim la turneul de baraj, după cum susţine Sebastian Tudor. Mai întâi, cele două echipe vor evolua de la ora 9, iar a doua confruntare va avea loc de la ora 16, la Arena "Antonio Alexe".