Echipa orădeană de handbal masculin CSM şi-a încheiat pregătirile în vederea abordării noului sezon competiţional cu un turneu de verificare la Sighişoara, pe care a reuşit să-l câştige.

Elevii antrenorului Sebastian Tudor au întâlnit, cu o săptămână înaintea debutului campionatului Diviziei A, formaţiile HC Arad, CNOE Sighişoara şi Univ. Craiova.

În primul joc, handbaliştii orădeni au reuşit să se impună în faţa arădenilor destul de clar, la o diferenţă de 9 goluri. În jocul al doilea, însă, în compania gazdelor, de la CNOE Sighişoara, bihorenii au suferit o înfrângere, la limită, cu 25-26, pentru ca în faţa oltenilor de la Universitatea Craiova să se impună, iarăşi, clar, la 10 goluri diferenţă.

CSM a câştigat turneul de la Sighişoara la golaveraj, devansând, în ordine, echipele CNOE Sighişoara, Univ. Craiova şi HC Arad.

Toate echipele întâlnite la acest turneu vor fi adversare pentru orădeni şi-n campionatul seriei vestice a Diviziei A, care va debuta duminică, 18 septembrie.

"Am înregistrat un duş rece cu Sighişoara, echipă pe o vom întâlni şi în prima etapă, la noi. Sper ca acest rezultat să-i trezească pe jucători şi să debutăm cu dreptul duminică în campionat. Am pus accent în acest turneu pe apărare. Suntem destul de pregătiţi pentru a începe competiţia oficială", a declarat antrenorul Sebastian Tudor.

O prestaţie bună în turneul de la Sighişoara a avut-o pivotul Ionuţ Luca, în timp ce Alex Farcaş, Andrei Macovei şi portarul Eugen Leu au consemnat "aceleaşi prestaţii, constant bune", conform antrenorului orădean.

În total, în această vară, echipa orădeană de handbal masculin a disputat 14 jocuri amicale, dintre care pe 11 le-a câştigat şi doar în 3 a cunoscut înfrângerea.

În prima etapă a sezonului 2011-2012, CSM Oradea va primi duminică, pe teren propriu, replica celor de la CNOE Sighişoara. Meciul este programat la sala de la Sântandrei, de la ora 12, Arena "Antonio Alexe" fiind ocupată până duminică, inclusiv, cu întrecerile Campionatului Naţional de spadă.

"Echipa din Sighişoara este o formaţie tânără, ambiţioasă, care aleargă foarte mult. Cu toate astea noi suntem favoriţi şi dorim să debutăm cu dreptul în noul campionat", a declarat antrenorul Sebastian Tudor.