Handbaliştii orădeni ai echipei CSM au debutat cu stângul în noua ediţie a campionatului Diviziei A. Bihorenii au evoluat sâmbătă, în prima etapă, la Craiova şi au cedat la limită meciul pe care l-au susţinut în compania echipei locale, Universitatea, scor 32-33.

Partida a fost echilibrată, cu echipa gazdă aflată într-una dintre cele mai bune zile ale sale, după o mobilizare exemplară. La pauză scorul a fost egal, 19-19.

Ne având o zi foarte bună, formaţia orădeană a plătit tribut astfel şi lipsei de omogenitate din lot, după schimbările din această vară.

Este prima înfrângere pentru handbaliştii orădeni de la CSM într-un joc oficial după mai bine de un sezon, pentru că în ediţia 2013-2014, elevii antrenorului Sebastian Tudor au înregistrat numai victorii.

"Sunt nemulţumit şi supărat. M-am agitat foarte mult pe banca de rezerve, am încercat să modific de mai multe ori sistemul de joc, atât în apărare cât şi în atac, dar băieţii au dat dovadă de multă indisciplină tehnico-tactică. Craiova s-a autodepăşit, dorindu-şi foarte mult o revanşă în faţa noastră, după 4 ani de înfrângeri. Gazdele au declarat după meci că aşteaptă de patru ani să ne bată, după ce noi i-am învins la barajul de promovare în Liga Naţională, disputat la Timişoara în anul 2010. Trebuie să ne adunăm rândurile după acest început nereuşit", a afirmat Sebastian Tudor. 

După schimbările din lotul echipei orădene din această vară, tehnicianul consideră că va fi foarte dificil ca echipa sa să se menţină la nivelul de anul trecut.

"Este foarte dificil să repetăm evoluţiile din sezonul precedent, cu victorii pe linie, sau din urmă cu două sezoane, când am pierdut numai două meciuri. Era oarecum de aşteptat să urmeze un recul, pentru că nu putem să ne menţinem an de an la un nivel înalt, după ce pierdem jucători. În acest sezon ne va trebui ceva timp pentru ca jucătorii nou veniţi să se integreze în lot, să înţeleagă şi să se obişnuiască cu sistemul nostru de joc", a mai spus Tudor.

Principalii marcatori ai echipei orădene în meciul de la Craiova au fost: Munea, cu 6 goluri, Niţu, cu 5, Crăciun, cu 5, Amihăesi, cu 4, şi Al. Farcaş, cu 2 goluri.