Handbaliştii de la CSM Oradea s-au impus la pas luni după-amiază în meciul pe care l-au disputat pe teren propriu în cadrul etapei a VII-a a Diviziei A, Seria B.

La sala LPS Bihorul, elevii antrenorului Sebastian Tudor au primit replica celor de la CSS Sighişoara.

Deşi tehnicianul orădean a rulat întregul lot de jucători, insistând mai mult pe cei care au evoluat mai puţin în partidele precedente, "roş-albaştrii" au reuşit să se impună confortabil, cu scorul de 37-20, după ce şi la pauză conduceau clar, cu 19-8. A fost o partidă fără istoric, cu un joc dominat de la început şi până la sfârşit de orădeni.

Principalul marcator al CSM-ului în această confruntare a fost Valentin Iştoc, cu 8 goluri, urmat de Alexandru Farcaş şi Georgică Cântec, cu câte 6. Au mai marcat: Răzvan Farcaş 5 goluri, Banciu 4, Amihăesei 3, Radu Răzvan 2, Şerban Matei, Nemenco şi Macovei câte un gol. În poartă au apărat toţi cei trei goalkeeperi, Gale, Bistrean şi Ţirban. De la oaspeţi, Adrian Pop şi Karoly Lvente au marcat câte 6 goluri.

"A fost un meci în care am rulat tot lotul de jucători. Ne-am axat mai mult pe faza a doua, contraatac. Sunt puţin nemulţumit de faza defensivă, cam multe goluri luate de la echipa de juniori. Ştim că este o echipă tânără. Vreau să felicit echipa din Sighişoara pentru dăruire, chiar mi-a plăcut stilul lor de joc şi tehnico-tactic de astăzi", a declarat, la final, tehnicianul orădean, Sebastian Tudor.

Meciul dintre CSM Oradea şi CSS Sighişoara a fost programat la Sala LPS Bihorul, întrucât la Arena Antonio Alexe suprafaţa de joc a fost pregătită pentru meciul internaţional al baschetbaliştilor de marţi seară.

În clasament, handbaliştii orădeni sunt liderii seriei şi vor juca vineri, tot pe teren propriu, cu Universitatea Craiova. Acel joc va avea loc însă la Marghita.