Deşi nu s-a întrebuinţat prea tare, utilizând şi jucători care în precedentele etape au evoluat mai puţin, echipa orădeană de handbal masculin a reuşit să obţină, duminică, o victorie la scor în meciul cu HC Arad, programat în runda a X-a a campionatului Diviziei A.

Desfăşurat la Arena "Antonio Alexe", jocul a fost la discreţia gazdelor care au luptat mai mult pentru îmbunătăţirea golaverajului, pentru a depăşi în clasament HC Minaur Baia Mare.

Chiar dacă s-a simţit un uşor iz de vacanţă în jocul elevilor antrenorului Sebastian Tudor, aceştia au reuşit în cele din urmă să-şi atingă obiectivul, impunându-se la o diferenţă de 12 goluri. CSM Oradea are astfel un golaveraj mai bun decât una din principalele contracandidate la promovare, HC Minaur, şi a trecut în poziţia de lider.
Meciul a fost dominat cu multă autoritate de orădeni. Aceştia au condus cu 5-0 după primele minute, arădenii marcând primul lor gol abia în minutul 10. CSM Oradea şi-a mărit în continuare avantajul, scorul la pauză fiind 18-9.

Şi în partea a doua, cu toate că au avut loc anumite schimbări în echipa bihoreană, aspectul jocului a rămas acelaşi. Antrenorul Sebastian Tudor a rulat întregul lotul de jucători, folosind cu precădere rezervele şi juniorii. Cu toate acestea, avantajul a continuat să crească, cea mai mare diferenţă înregistrată pe tabela de marcaj fiind de 15 goluri, scoruri 31-16 ('47), 34-19 ('51).

Scorul final, 37-25, reflectă cât se poate de bine diferenţa de valoare dintre cele două echipe, mai ales că orădenii nu s-au întrebuinţat prea mult în acest joc.


CSM Oradea - HC Arad 37-25 (18-9)

CSM Oradea: Bistrean, Gale - portari; Luca 1, Iştoc 6, Radu, Macovei 4, Al. Farcaş 2, Papuc 1, R. Farcaş 5, Sava 7, Maxim 1, Avram 7, Mincan 2, Macavei 1. Antrenor: Sebastian Tudor

HC Arad: Stârparu, Stoian - portari; Dinescu 6, Feier 6, Pater 1, Gabor, Szentpéteri, Ungureanu 2, Arseni, Roşca 7, Danciu, Coşoi, Mihăeş 2, Borbely 1. Antrenor: Dan Dumitru

Arbitri: Ovidiu Petre şi Cristian Mihai (ambii din Braşov).