Deşi au întâlnit una dintre rivalele din această ediţie de campionat, pe formaţia Universitatea Cluj, handbaliştii de la CSM Oradea s-au impus sâmbătă pe teren propriu, la zece goluri diferenţă, în cadrul celei de-a XV-a ediţie a campionatului Diviziei A, Seria B.

Partida, desfăşurată la Sala de Sport a Universităţii, a început într-o notă de echilibru, cu oaspeţii conducând cu 2-0 şi apoi cu 3-1, iar orădenii egalând în minutul 5, la 4. Apoi, elevii tehnicianului Tudor au trecut în avantaj pe tabelă şi încet, încet, până la pauză s-au distanţat, încheind prima repriză în avantaj de şase goluri, cu scorul 21-15.

În repriza a doua, orădenii au continuat să fie "vioara întâi", s-au distanţat pe tabela de marcaj, conducând în minutul 48 chiar cu 11 goluri, scor 35-24, dar rezultatul final a fost 40-30, ceea ce reprezintă a 15-a victorie pentru CSM Oradea, din tot atâtea posibile şi încă un pas important către prima ligă.

"Vreau să felicit întreaga echipă pentru a 15-a victorie consecutivă, pentru că ştiu că nu este uşor să ţii o echipă la un asemenea nivel timp de şase luni de zile, în care să tratăm fiecare meci cu maximă seriozitate. Familia CSM îşi va face datoria până la finalul campionatului, pentru a intra în istorie cu această secţie, terminând campionatul fără nicio înfrângere. Vreau să-i felicit şi pe jucătorii care au evoluat mai puţin în acest campionat, pentru determinarea din teren din această partidă. Vreau să mai spun că am şase orădeni în echipă pe care mi i-aş dori şi după acest campionat, pentru că vreau să promovez cât mai mulţi jucători tineri localnici", a declarat, după partidă antrenorul formaţiei CSM, Sebastian Tudor.

Pentru CSM Oradea au evoluat în jocul de sâmbătă: Gale şi Bistrean - portari; Cîntec 7 goluri, Ş. Matei, Iştoc 3, R. Radu, Nemenco 5, Macovei 3, Al. Farcaş 5, R. Farcaş 2, Avram 2, Szilagyi, Babici 5, Drăgan 1, Banciu 1 şi Amihăesi 6 goluri.

De la clujeni, principalii marcatori au fost: Fazakas Levente şi Ioan Polocoşer, ambii autori a câte 6 goluri.

În clasament, CSM Oradea este lider incontestabil, cu punctaj maxim, şi va juca în runda viitoare, vineri, 21 februarie, de la ora 12, la Sighişoara, cu echipa locală, Naţional.