Echipa orădeană de handbal masculin CSM a obţinut în sfârşit prima victorie din ediţia 2010-2011 a Ligii Naţionale. Evoluând în deplasare la Baia Mare, jucătorii CSM au reuşit să se impună la limită cu scorul de 31 la 30, pe terenul unei alte echipe care lupta pentru evitarea retrogradării.

Meciul HC Minaur - CSM Oradea, desfăşurat vineri la cererea antrenorului orădean care doreşte să pregătească mai bine jocul de săptămâna viitoare de pe teren propriu cu Politehnica Timişoara, a fost foarte echilibrat, mergându-se cap la cap cu evoluţia scorului până la final, când orădenii au reuşit se impună la diferenţă de un gol.

La sfârşitul primul mitan, gazdele conduceau cu scorul de 18 la 17, dar în partea a doua elevii lui Sebastian Tudor au reuşit să întoarcă rezultatul, iar în final să câştige, răzbunând înfrângerea din toamnă de la Oradea, când Minaur, deşi a venit cu doar 9 oameni, a reuşit să creeze probleme serioase Oradiei, obţinând şi victoria.

În meciul din etapa a 19-a de vineri de la Baia Mare, principalii marcatori ai bihorenilor au fost Viorel Mazilu şi Gabriel Danenfeld, autori a câte 8 goluri. Ei au fost urmaţi de Alexandru Farcaş, marcator a cinci goluri, Raul Ferencz cu 3 goluri, Raul Farcaş şi Paul Nemenko cu câte 2 goluri.

Din cauza accidentărilor, antrenorul orădean nu a putut conta la acest joc pe Georgică Cîntec, golgheterul echipei şi unul dintre cei mai prolifici marcatori a ediţiei actuale din Liga Naţională, pe Rouoa sau Tudor.

De asemenea, cum s-a întâmplat şi în etapele anterioare, CSM Oradea s-a bazat pe un singur portar şi la Baia Mare, Eugen Leu, care a avut şi acum o evoluţie foarte bună, printre altele apărând şi o aruncare de la 7 metri.

"A fost un meci în care am schimbat tactica echipei, fiind nevoit să improvizez datorită absenţelor. Am folosit anumite scheme pe care şi la antrenamente le-am utilizat mai puţin, dar ţin să remarc dorinţa, ambiţia şi dăruirea băieţilor, care şi-au depăşit condiţia şi au reuşit să câştige. Avem de ceva timp un psiholog la echipă şi se pare că acest lucru a dat rezultate. Ne pare rău că am complicat şi mai mult situaţia băimărenilor, dar suntem fericiţi pentru victoria noastră şi îmi felicit elevii", a declarat, după meci, antrenorul Sebastian Tudor.

Miercuri de la ora 16 handbaliştii orădeni vor primi la Arena Antonio Alexe replica formaţiei Politehnica Timişoara, într-o partidă ce se anunţă mult mai dificilă decât cea cu Baia Mare pentru bihoreni.

În runda a 19-a, în acest sfârşit de săptămână au mai fost programate câteva jocuri interesante: UCM Caraş Severin - Bucovina Suceava 21-27, CSM Satu Mare - HCM Constanţa 23-30 şi Universitatea Cluj - Dinamo Braşov 27-23.

O partidă s-a desfăşurat joi, Politehnica Timişoara - Steaua Bucureşti 28-20.