Rezultatele de la Arad nu au fost deloc întâmplătoare pentru handbaliştii orădeni de la Clubul Sportiv Municipal, care şi-au dovedit creşterea valorică şi la turneul internaţional din Ungaria, de la Miskolc, dotat cu Cupa Vas.

Elevii antrenorului Sebastian Tudor au pierdut la mustaţă, la loviturile de departajare, de la 7 metri, în finala turneului, disputată în compania echipei CSM Satu Mare.
În prima fază a competiţiei, formaţia orădeană a fost repartizată într-o grupă cu Vac Budapesta şi Mihalovce, din Slovacia.

În primul joc, handbaliştii bihoreni au dat piept cu budapestanii de la Vac, pe care i-au condus la pauză cu scorul de 15-12, pentru ca în final să câştige la o diferenţă tot de trei goluri, cu 34-31. Principalul marcator a fost Georgian Cântec, cu 9 reuşite. El a fost urmat de Silvian Amihăiestei, cu 6 goluri, Alexandru Farcaş, cu 5, şi Gicu Taşcă, cu 3 reuşite.

În meciul al doilea din grupă, trupa lui Sebi Tudor s-a confruntat cu mult mai modesta echipă slovacă Mihalovce, pe care la capătul primelor 30 de minute a condus-o cu 22-12. Cum în partea a doua tehnicianul orădean şi-a menajat titularii pentru finala ce avea să urmeze ziua următoare, în cele din urmă jocul cu slovacii s-a încheiat cu victoria la limită a CSM-ului, scor 29-28. Alexandru Farcaş a fost principalul marcator în această dispută, cu cele 9 goluri înscrise. S-au mai remarcat din acest punct de vedere: Cântec, cu 5 reuşite, Lela, cu 4, Nemenko, Răzvan Farcaş şi Rouaua, toţi cu câte 2 goluri.

În finala turneului, formaţia orădeană a avut-o ca adversară pe echipa CSM Satu Mare, o obişnuită la această competiţie, fiind prezentă de fiecare dată în ultimii ani.
Evoluţia de până atunci a fost continuată şi în ultimul act, orădenii conducând la pauză cu scorul de 14-12. În final însă scorul a fost egal 28-28, astfel că s-a trecut la loviturile de la 7 metri, pentru departajare, unde CSM Oradea a marcat de trei ori, în timp ce sătmarenii au punctat de 4 ori şi astfel şi-au adjudecat turneul.

Georgian Cântec a marcat 11 goluri în acest joc şi astfel, cu un total de 26 de reuşite, el a devenit golgheterul turneului. În finală au mai înscris Lela, 8 goluri, Amihăiesei şi Al. Farcaş, câte 4 reuşite, şi Ferencz, 2 goluri.

Cel mai tehnic jucător al turneului a fost desemnat sătmăreanul Viszbovski, în timp ce cel mai bun portar a fost desemnat goalkeeperul echipei slovace Mihalovce.

La sfârşitul turneului, antrenorul Sebastian Tudor ne-a declarat că este mulţumit de prestaţia elevilor săi, care au dat dovadă de acelaşi ritm de joc ca şi la Memorialul Ţucudean, "relaţiile de joc au început să fie tot mai închegate". Antrenorul orădean s-a arătat bucuros că a reuşit din nou un turneu bun şi un joc la fel de bun în finală, cu CSM Satu Mare, unde adversarii au reuşit să-şi apropie victoria şi datorită arbitrilor şi este încrezător în perspectiva reluării campionatului. Până atunci însă, handbaliştii bihoreni vor mai disputa la sfârşitul acestei săptămâni alte două jocuri de verificare în Ungaria.