Handbaliştii orădeni de la CSM nu au putut face faţă adversarului şi au pierdut, sâmbătă, în deplasare, la Baia Mare, derby-ul etapei a VIII-a a Seriei B din Divizia A la handbal masculin, în compania liderului clasamentului, HC Minaur.

Maramureşenii au câştigat jocul, impunându-se cu scorul de 31-24, după ce şi la pauză conduceau cu 17-9.

Partida a avut un început echilibrat, în minutul 12 consemnându-se scorul de 7-6 pentru gazde, care mai apoi au reuşit să se distanţeze, conducând cu 13-7, în minutul 19, şi 16-8, cu patru minute înainte de pauză. Scorul primei reprize a fost însă 17-9, cele două combatante mai înscriind câte un gol.

În partea a doua, primul gol l-au dat tot băimărenii, după care elevii antrenorului Sebastian Tudor au reuşit să revină. În minutul 47 diferenţa pe tabelă a fost de doar patru goluri, scor 23-19, diferenţă care s-a consemnat şi cu şase minute înainte de final.

În ultimele minute, maramureşenii au fost ceva mai eficienţi şi şi-au mărit avantajul, câştigând, în cele din urmă la şapte goluri diferenţă, cu 31-24.

Principalul marcator al orădenilor a fost în acest joc Alexandru Farcaş, autor a 7 goluri. El a fost urmat de David, cu 5 goluri, în timp ce de la gazde s-a remarcat, în special, Bondar, cu 12 goluri.

Echipa CSM Oradea se află la al doilea eşec din acest sezon şi ocupă în continuare locul III, la patru puncte de băimărenii de la HC Minaur, care conduc în clasament cu maximum de puncte 14. Pe locul secund se află Extrem Baia Mare, cu 12 puncte.


HC Minaur Baia Mare - CSM Oradea 31-24 (17-9)

HCM Baia Mare: Viman, Drăghici şi Homorodan - portari, Bondar 12 goluri, Preda 5, Mihai 5, Stamate 3, Băican 3, Orban 2, Olah 1, Udristoiu, Fotonea, Acsinia, Polocoşer, Gherasin. Antrenori: Iuliu Varady şi Raul Fotonea.

CSM Oradea: V. Tcaciuc şi Bistrian - portari, Al. Farcaş 7, David 5, Avram 3, Iştoc 3, R. Farcaş 3, Macovei 3, I. Tcaciuc, Radu, Papuc, Scripnic, Ţone. Antrenor: Sebastian Tudor.