După o pauza de trei săptămâni, campionatul Diviziei A de handbal masculin se va relua duminică atunci când se vor desfăşura jocurile etapei a XVII-a. În Seria B, formaţia orădeană CSM va evolua, cu începere de la ora 12, pe teren propriu, în compania echipei de pe locul secund, HCM Făgăraş.

Meciul, care va avea loc în Arena "Antonio Alexe", reprezintă derby-ul seriei, prin prisma faptului că se vor întâlni ocupantele primelor două locuri ale clasamentului. Pe de altă parte, jocul a căpătat instantaneu o miză suplimentară, după decizia Federaţiei Române de Handbal de a mări numărul echipelor din Liga Naţională la 14.

Ca urmare a acestei hotărâri vor promova în prima divizie nu numai câştigătoarele celor două serii ale Diviziei A, cât şi ocupantele locurilor secunde. Prin urmare, dacă CSM Oradea a scăpat în învingătoarea seriei B, pentru locul al II-lea se mai luptă în continuare HCM Făgăraş şi Voinţa Savin Due Sebeş.

"Pe noi nu ne interesează cine termină pe locul II. Vrem să ne păstrăm invincibilitatea. Toate meciurile le-am tratat serios şi le vom trata serios până la capăt. Doresc să fac un apel la publicul orădean să vină să susţină echipa la unul dintre ultimele meciuri de acasă din compania unui adversar redutabil. Mă bucur foarte mult şi că meciul va fi televizat", a declarat antrenorul principal al formaţiei orădene, Sebastian Tudor.

În premieră pentru echipa orădeană de handbal masculin, meciul de duminică va fi transmis în direct de postul tv Digi 24 Oradea.

În perioada cât a fost întrerupt campionatul, handbaliştii orădenii nu au stat, ci au disputat o dublă amicală cu echipa U Transilvania Cluj-Napoca, unde au consemnat o înfrângere şi o victorie.

În campionat însă, CSM Oradea este singura echipă din eşalonul secund care n-a fost învinsă în acest sezon, având 16 victorii la activ. La acest meci, intrarea spectatorilor va fi liberă.