Handbaliştii orădeni ai echipei CSM vor deschide returul de campionat al Ligii Naţionale, prin jocul pe care-l au de disputat sâmbătă, de la ora 11, la Suceava, în compania formaţiei locale Universitatea Bucovina.

Deşi jucătorii orădeni au mai disputat două jocuri oficiale în această iarnă, cu HCM Constanţa, pe teren propriu, şi Steaua, în deplasare, acestea s-au constituit în restanţe din cadrul turului de campionat.

De această dată, elevii lui Sebi Tudor evoluează în etapă şi o fac tot în deplasare, aşa cum s-a întâmplat şi la ultimul joc, cel de la Bucureşti, cu Steaua. Acum bihorenii au făcut deplasarea în Moldova, pentru a servi replica unei echipe fruntaşe a clasamentului, Universitatea Bucovina Suceava, situată pe locul IV, la jumătatea competiţiei.

Cum şi în tur, în toamnă, la Oradea, elevii antrenorului Petru Ghervan s-au impus în faţa orădenilor, nici de această dată echipierii CSM-ului nu îşi fac mari iluzii, însă se speră într-o confirmare a creşterii valorice, pe care au arătat-o în amicalele şi celelalte două partide oficiale disputate în această iarnă.

Dintre celelalte jocuri ale etapei de debut din returul Ligii Naţionale de handbal masculin se mai remarcă duelurile de la Bucureşti, dintre Steaua şi Energia Pandurii Targu Jiu, pe de-o parte, respectiv CSM Bucureşti şi Universitatea Transilvania Cluj, pe de altă parte. Două jocuri de care poate depinde şi rămânerea în prima divizie a formaţiei orădene.


Etapa a XIV-a a Ligii Naţionale de handbal masculin:

Universitatea Bucovina Suceava - CSM Oradea (sâmbată, 26 februarie, ora 11:00)
CSA Steaua Bucureşti - Energia Pandurii Targu Jiu (sâmbată, 26 februarie, ora 12:00, live pe DIGISPORT)
CSM Bucureşti - Universitatea Transilvania Cluj (duminică, 27 februarie, ora 12:00, live pe DIGISPORT)
Ştiinţa Bacău - Minaur Baia Mare (miercuri, 2 martie, ora 11:00)
HCM Constanţa - Dinamo Braşov (miercuri, 16 martie)


Clasament:

1 UCM Reşita 23
2 HC Odorhei 22
3 HCM Constanţa 21
4 Univ. Bucovina Suceava 18
5 Univ. Transilvania Cluj 16
6 Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu 16
7 Ştiinţa Mun. Dedeman Bacău 14
8 CSM Satu Mare 13
9 Dinamo Municipal Braşov 9
10 HC Minaur Ştiinţa CSM Baia Mare 9
11 CSA Steaua Bucureşti 13 3 2 8 362 395 8
12 Univ. Poli. Municipal Timişoara 6
13 CSM Bucureşti 6
14 CSM Oradea 1