După victoria de la Baia Mare, orădenii îşi puneau mari speranţe în jocul de miercuri, de la Arena "Antonio Alexe", cu bănăţenii de la Poli Timişoara, în derby-ul codaşelor. Cu toate că au început bine jocul, elevii antrenorului Sebastian Tudor au trebuit să se recunoască învinşi, în cele din urmă, la limită, cu scorul de 27-26.

Ceva mai echilibrată în debut, prima repriză a jocului a aparţinut gazdelor, care au condus cu 10-8, în minutul 23, cu 13-10, în minutul 27, iar la final, cu 15-12.

După pauză, deşi au reluat foarte bine jocul, distanţându-se la 18-12 pe tabela de marcaj, în minutul 34, ceva s-a rupt, fiindcă am avut de a face apoi cu 4 goluri consecutive ale timişorenilor, care în minutul 37 s-au apropiat la 18-16. Diferenţa de unul, două goluri în favoarea bihorenilor s-a menţinut apoi până în minutul 44, când bănăţenii au reuşit egalarea, la 19.

Pe fondul precipitării jucătorilor orădeni şi a lipsei de concentrare, Poli Timişoara a preluat conducerea şi până în minutul 51 s-a aflat în avantaj pe tabela de marcaj. Cu nouă minute înainte de final, elevii lui Sebi Tudor au revenit şi au reuşit să restabilească egalitatea, la 23.

Finalul a fost dramatic, dar, din păcate, tot oaspeţii au reuşit mai multe goluri, încă 4, faţă de numai 3 ale orădenilor, şi cu scorul final de 27-26, aceştia s-au impus, obţinând o victorie foarte importantă pentru ei în perspectiva evitări retrogradării.

Bihorenii rămân însă cu trei puncte şi deţin în continuare "lanterna roşie a clasamentului", având şi teoretic şanse minime de a mai scăpa de trecerea în eşalonul inferior. Păcat că doar acum, în partea a doua a competiţiei, s-au trezit jucătorii noştri, iar acum este foarte greu, dacă nu imposibil, de a mai salva sezonul.

O bună evoluţie în acest joc a avut-o portarul Eugen Leu, care a scos 8 mingi foarte importante. Golgheterii orădenilor au fost Viorel Mazilu şi Paul Nemenko, cu câte 6 reuşite. Au mai înscris: Amihăiesei - 5, Denenfild - 5, R. Ferencz - 2, R. Farcaş - 1 şi Al. Farcaş - 1 gol.

De la timişoreni, Nagy a izbutit cele mai multe goluri, 7, Davici, cu 6, şi Fenici, cu 5.

"Nu am căzut fizic, lipsa de concentrare a făcut să pierdem acest joc. Păcat, fiindcă am avut meciul în mână", a declarat, la finalul jocului, tehnicianul Sebastian Tudor.