După ce a intrat în vacanţă, în urma participării la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională de handbal masculin, promovare pe care nu a reuşit s-o obţină, echipa orădeană CSM şi-a fixat reunirea lotului în vederea abordării noului sezon competiţional pe data de 15 iulie.

Deşi a avut oferte tentante de la trei echipe din Liga Naţională, antrenorul Sebastian Tudor a decis să rămână la Oradea şi să-şi ducă la capăt munca începută sezonul trecut, contractul acestuia de clubul CSM fiind legat până în vara anului viitor.

Sebastian Tudor a pus însă o condiţie: doi jucători, un portar şi un inter dreapta să-i fie transferaţi în această vară, iar din iarnă să-i fie aduşi alţi doi jucători, un pivot şi un coordonator, doar în acest fel urmând a se lupta cu şanse reale pentru atingerea obiectivului, care anul acesta va fi promovarea.

Chiar dacă echipa de pe primul loc va promova de data aceasta în mod direct, fără a mai fi nevoită să treacă prin baraj, Sebi Tudor consideră că "va fi foarte greu, echipa din Baia Mare, Extrem, de exemplu, întărindu-se considerabil deja, cu patru jucători de primă ligă".

Alături de Extrem, şi Minaur, tot din Baia Mare va lupta pentru promovare din nou, iar alte contracandidate se anunţă echipele din Satu Mare şi Piteşti.

Pentru completarea lotului, conducerea clubului orădean se află în tratative în această perioadă cu un jucător din Ungaria, pentru postul de inter, precum şi cu un portar, care ultima dată a evoluat la Poli Timişoara.

Fiind un adept al meciurilor amicale în pregătire, după reunirea lotului, antrenorul Tudor şi-a fixat deja două turnee cu jocuri de verificare, unul în Ungaria, la Debrecen, în perioada 1-10 august, şi unul în ţară, pe teren propriu, între 16 şi 18 august.