Handbaliştii de la CSM Oradea s-au "distrat" marţi cu adversarul din jocul de pe teren propriu, pe care l-a susţinut în cadrul etapei a XV-a a Diviziei A, Seria B.

Elevii antrenorului Sebastian Tudor au întâlnit la Arena Antonio Alexe echipa secundă a Timişoarei, CH CSU Politehnica II, pe care au învins-o la o diferenţă de 19 goluri, cu scorul de 43-24.

Jocul a fost la discreţia orădenilor, care încă din start s-au desprins pe tabelă, conducând cu 5-1, 11-4 sau 14-7. În minutul 23 bihorenii au condus pentru prima dată la o diferenţă de 10 goluri, cu scorul de 21-11, iar la finalul primei reprize aveau avantajul de nouă goluri, scor 23-14.

Şi în jumătatea a doua situaţia a stat foarte bine în teren pentru orădeni, care nu s-au relaxat şi în pofida faptului că antrenorul Sebastian Tudor a rulat întreg lotul de jucători, aceştia au mărit tot mai mult diferenţa pe tabelă, conducând cu 33-18, în minutul 49, şi cu 37-20 în minutul 54. În cele din urmă diferenţa a fost şi mai mare, de 19 goluri, scor 43-24, fapt care consemnează cea de-a 13-a victorie pentru CSM. În acest fel, orădenii şi-au consolidat poziţia secundă a clasamentului, cu 39 de puncte, la 6 puncte faţă de prima clasată, HC Adrian Petrea Reşiţa, dar şi cu 6 lungimi mai mult decât echipa de pe locul III, CSM Satu Mare.

"Este a doua victorie în acest retur de campionat. Moralul echipei este bun. Am încercat să rulez întreg lotul de jucători, am încercat să avem o disciplină tehnico-tactică, să ne repetăm combinaţiile pentru ceea ce urmează. A fost o goană după goluri. Într-adevăr 40 şi ceva sunt multe goluri marcate, însă echipa noastră aleargă foarte bine şi este o echipă care face faza a doua, poate, cel mai bine dintre echipele din acest campionat", a declarat, după joc, antrenorul echipei CSM Oradea, Sebastian Tudor.

Principalul marcator orădean în acest joc a fost Georgel Haiduc, în timp ce de la oaspeţi, Cătălin Furak s-a remarcat, ambii având câte 8 goluri la activ.


CSM Oradea – CH CSU Politehnica II Timişoara 43-24 (23-14)

CSM Oradea: Bistrian, Gale şi Duma – portari; G. Haiduc 8 goluri, R. Farcaş 5, I. Polocoşer 5, Amihăesi 5, C. Crăciun 4, Svoboda 4, Al. Farcaş 3, Nemenco 3, R. Niţu 3, Munea 1, Babici 1 şi E. Szilagyi 1 gol. Antrenor: Sebastian Tudor

CH CSU Politehnica II: Teşan şi Maruşcă – portari; Furak 8 goluri, Dascaliuc 4, L. Ştefan 4, Jigovan 2, Homneac 2, Zamfor 2, Szentpeteri 2, Predoi, V. Niţă, Ungureanu şi Micle. Antrenor: Attila Horvath

Au arbitrat: Florin Horincar şi Dan Pavel, ambii din Zalău.

În etapa următoare, handbaliştii orădeni vor evolua sâmbătă în deplasare cu echipa de pe locul III, CSM Satu Mare.