Handbaliştii orădeni ai echipei CSM şi-au continuat, marţi, seria jocurilor amicale din această vară, întâlnind în Arena "Antonio Alexe" colega de serie, formaţia clujeană Universitatea Banca Transilvania, echipă pe care au reuşit s-o învingă în cele din urmă la o diferenţă de patru goluri, cu scorul de 36-32.

Meciul a început destul de bine pentru orădeni, care în minutul 18 conduceau cu 16-9, iar în minutul 23 cu 19-12. Pe finalul primului mitan, oaspeţii s-au apropiat însă pe tabelă, ajungând la trei goluri, scor 20-17, în minutul 29, pentru scorul pauzei să fie şi mai strâns însă, 20-18.

În repriza a doua, clujenii au început mai bine, s-au apropiat la un gol, scor 21-20 şi mai apoi au reuşit chiar să egaleze, 21-21, în minutul 35, dar, uşor, elevii antrenorului Sebastian Tudor au revenit din nou la conducere şi au început chiar să se distanţeze, scor 24-21, în minutul 38, 27-23, în minutul 42, 30-25, în minutul 45 şi chiar la şapte goluri diferenţă, scor 34-27, în minutul 51.

Finalul jocului a fost ceva mai echilibrat, dar orădenii şi-au conservat avantajul pe tabelă şi au câştigat jocul, cu 36-32, după ce au condus şi cu 36-30.

A fost până la urmă o victorie meritată pentru gazde, chiar dacă antrenorul Sebastian Tudor nu a fost tocmai mulţumit de prestaţia elevilor săi.

"Am întâlnit o colegă din seria a II-a, Universitatea Cluj, puţin întărită faţă de anul trecut. O echipă care arată mai bine în teren, mai omogenă. Nu s-a pus problema victoriei, din minutul 1 până în minutul 60 am condus, cea mai mare diferenţă a fost de şapte goluri. Am încercat să rulez întregul lot de jucători pentru a vedea unde ne situăm înainte de dubla cu Potaissa Turda. Vineri şi sâmbătă vom juca în deplasare la ei, o echipă din Liga Naţională. (...) Stăm foarte slab la faza defensivă. Din păcate, jucătorii nou-veniţi - şi este pentru prima oară în cinci ani de când sunt antrenor la CSM Oradea când vin 9 jucători noi - nu vor să înţeleagă ceea ce le transmit. (...) Ne mai trebuie două -trei luni de zile pentru a ne omogeniza şi a înţelege ceea ce vreau să le transmit eu", a declarat după partidă tehnicianul CSM-ului Sebastian Tudor.

Cel mai eficace jucător de la CSM Oradea a fost în acest meci Sebastian Polocoşer, care a venit în această vară tocmai de la U Cluj. El a marcat acum 10 goluri şi, a precizat Tudor, este jucătorul care s-a integrat cel mai bine în echipă.

Vineri şi sâmbătă, CSM Oradea va susţine o dublă amicală la Turda cu echipa locală de primă ligă, Potaissa, apoi, pe 28 şi 29 august va disputa o altă dublă amicală în Ungaria, cu Nyiregyhaza, echipă pe care o va întâlni ulterior şi la Oradea, pe 4 şi 5 septembrie. Înaintea jocului de pe data de 4 septembrie, echipa orădeană de handbal îşi va prezenta, de altfel, şi echipa şi echipamentul de joc pentru noul sezon.