Echipa orădeană de handbal masculin CSM a înregistrat o evoluţie bună, duminică, în jocul din deplasare, de la Sibiu, din cadrul etapei a VI-a a campionatului Diviziei A, Seria B. Elevii antrenorului Sebastian Tudor au remizat cu scorul de 33-33, după ce la pauză conduceau cu 20-16.

Gazdele au debutat în trombă, au condus cu 4-1, numai că în minutul 7 orădenii au egalat, apoi au preluat conducerea pe tabelă, s-au distanţat şi toată prima repriză s-au aflat în avantaj, intrând la pauză cu patru goluri diferenţă, 20-16.

Şi în repriza a doua, gazdele au început mai bine, au restabilit egalitatea în minutul 38, după care cele două formaţii au mers cap la cap până în final, când tabela de marcaj a consemnat rezultatul de egalitate, 33-33.

Pentru orădeni, în condiţiile în care au un lot de jucători mult schimbat faţă de sezonul trecut, este un rezultat pozitiv, care însă a consemnat şi o schimbare de atitudine a elevilor antrenorului Sebastian Tudor, care consideră că jocul de la Sibiu a fost "probabil cel mai bun joc din acest tur de campionat".

Echipa orădeană s-a putut baza şi pe intervenţiile portarului Dragoş Nedelcu, care a dat siguranţă prin intervenţiile sale.

Aşa cum s-a întâmplat şi la ultimele partide, din nou Devid Munea s-a remarcat, cu o evoluţie bună atât în atac cât şi-n apărare. Munea a fost, de altfel, şi principalul marcator, alături de Georgel Haiduc, ambii autori a câte 7 goluri.

La final, tehnicianul orădean şi-a remarcat întreaga echipă. "Am evoluat în echipă şi am avut un joc tehnico-tactic mult mai bun decât în etapele precedente", după cum a mai precizat Sebastian Tudor.

În afară de Munea şi Haiduc, autori ai câte 7 goluri, pentru CSM au mai marcat în acest joc A. Svoboda şi R. Niţu, câte 5 goluri, R. Radu, 4, A. Păuna 3 şi C. Crăciun 2 goluri.

 "Este un egal cât o victorie, un punct important pentru că la Sibiu nu a câştigat nimeni, o gură de oxigen atât pentru moralul echipei, cât şi pentru situaţia din clasament, după ce am pierdut acasă în etapa trecută. Suntem într-un progres, chiar dacă suntem la faza de învăţare, după ce lotul a suferit schimbări considerabile, prin plecarea a şase titulari şi a trebuit să începem munca de la zero. Până la încheierea turului de campionat, cu încrederea pe care o am în aceşti jucători, eu zic că vom urca în clasament de la o etapă la alta", a mai declarat antrenorul CSM-ului, Sebastian Tudor.

În prezent, CSM Oradea are o victorie, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri, pentru un total de patru puncte. După acest meci, formaţia bihoreană se situează pe locul al 10-lea în ierarhia generală a seriei vestice.

Într-o altă partidă a etapei a VI-a din Divizia A la handbal masculin, Academia Minaur Baia Mare s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 33-22 în faţa celor de la Muhlbach Sebeş.

În etapa viitoare, CSM Oradea va evolua pe teren propriu, luni, 19 octombrie, de la ora 16, la Arena Antonio Alexe, cu CNOE Sighişoara.