Înaintea începerii campionatului, echipa orădeană de handbal masculin CSM s-a deplasat miercuri în Ungaria, la Debrecen, unde a susţinut un ultim joc amical din această vară.

Elevii antrenorului Sebastian Tudor au jucat în compania celor de la Al Nasr Dubai, echipa din Emiratele Arabe Unite reuşind să se impună, în cele din urmă, cu scorul de 31-30, după ce şi la pauză conduceau cu 17-14.

Meciul a fost foarte disputat şi pe alocuri cu momente tensionate. Deşi a fost amical, arabii şi-au dorit cu orice preţ să câştige jocul şi au reuşit.

Primul gol l-au marcat orădenii, prin Crăciun, după care cei de la Al Nasr au trecut la timonă şi au condus cu 4-2. CSM a revenit însă spectaculos şi a fost rândul ei să preia conducerea pe tabelă, scor 7-5, în minutul 12. Orădenii au condus până prin minutul 20, când au fost egalaţi, iar apoi arabii au trecut din nou în avantaj, terminând prima repriză cu scorul de 17-14 în favoarea lor.

În primele minute ale reprizei a doua, orădenii au avut o revenire spectaculoasă, Păuna marcând trei goluri consecutiv, iar în minutul 38 scorul a devenit egal din nou, 20-20. De aici s-a mers cap la cap până către final, când, în minutul 56, CSM a condus cu 29-28, dar în ultimele trei minute neatenţia în atac i-a costat, arabii trecând din nou la conducere şi încheind victorioşi partida, cu scorul de 31-30.

Având în vedere că am avut un singur portar, pe George Duma, pe care ţin să-l felicit pentru prestaţia din acest joc, mi-a dat încredere să-l folosesc mai des de acum încolo, sunt mulţumit. Am avut o defensivă slabă însă, pot să spun aşa, mai avem de lucrat la faza defensivă, cu toate că ne-am schimbat puţin jucătorii. Sper totuşi ca la primul meci din campionat, de duminică, de la Făgăraş, să luăm toate cele trei puncte, deşi lotul este în continuare slab numeric", a declarat antrenorul Sebastian Tudor.

Marcatorii formaţiei orădene au fost: Păuna, cu 9 goluri, Haiduc, cu 7, Munea cu 5, Crăciun, Svoboda şi R. Radu, cu câte 2, R. Niţu, Stainer şi Drăgan, cu câte un gol.

În poartă, pe întreaga durată a partidei, tehnicianul orădean l-a putut trimite doar pe George Duma, nemaiavând momentan alt portar, după întoarcerea lui Paul Simulescu la Baia Mare. Pentru jocurile din campionat, va reveni, se pare, Adrian Gale.

Duminică, în prima etapă a Diviziei A, Seria B, CSM Oradea va juca în deplasare, pe terenul celor de la HCM Făgăraş.