Echipa orădeană de handbal CSM a fost învinsă joi în deplasare la Baia Mare, în derby-ul penultimei etape din turul de campionat al Seriei B din Divizia A.

Jucătorii orădeni au întâlnit formaţia gazdă, Extrem, care a făcut un joc bun şi a reuşit să se impuncă cu 30-23, după ce la pauză conducea tot cu o diferenţă de 7 goluri, scor 15-8.

Băimărenii au început în forţă acest joc din cadrul etapei a X-a şi în minutul 5 conduceau cu scorul de 4-1. În minutul 13, la scorul de 7-3, s-a petrecut un eveniment nefericit. Petru Pop, antrenorul-jucător al gazdelor, a primit un cot în figură şi s-a ales cu pometele spart, fiind nevoit să fie transportat de SMURD la spital, rana necesitând trei copci.

Jucătorii de la Extrem au părut ambiţionaţi în plus după acest incident şi de la 9-6, din minutul 21, băimărenii au înscris patru goluri consecutive, orădenii nereuşind să puncteze timp de şapte minute, astfel încât scorul a ajuns la 13-6. Diferenţa de 7 goluri s-a păstrat până la pauză, astfel că sfârşitul primei reprize a consemnat scorul 15-8 pentru băimăreni.

Din păcate, nici în repriza a doua elevii antrenorului Sebastian Tudor nu au reuşit un joc mai bun, gazdele demonstrând pofta de joc si cu trei reuşite la foc automat (Gavrilovic - Hosu - Buciuman), băimărenii s-au distanţat la noua goluri în minutul 38, 18-9. Distanţa maximă din repriza a doua a meciului a fost însă de 12 goluri pentru gazde, înregistrată in minutele 51 (28-16, după o suită de patru goluri la rând pentru Extrem) şi 52 (29-17).

Totuşi, în ultimele patru minute de joc, a fost rândul orădenilor să înscrie fără să primească gol, de la 30-20 ajungându-se la 30-23, scor cu care s-a terminat partida.

Principalul marcator al CSM-ului în acest joc a fost Alex Farcaş, autor a 6 goluri, dintre care două din aruncări de la 7 metri. De la gazde s-a remarcat Bera, autor a 7 goluri.

În clasament, de pe urma acestei dispute, CSM Oradea a rămas pe locul IV, cu 10 puncte, în timp ce Extrem Baia Mare, cu 16 puncte, coroborat şi cu faptul că HCM Baia Mare a stat în această etapă, a trecut pe primul loc in serie.


Extrem Baia Mare - CSM Oradea 30-23 (15-8)
Sala polivalentă din Baia Mare
Au arbitrat: Anton Drăgănescu - Adrian Eremia
Observator FRH: Ion Şerbu (Bucureşti)
Aruncări de la 7m: 3-4 (transformate 2-2, au ratat Gavrilovic, respectiv Al. Farcaş şi Avram);
Minute de eliminare: 6-2
Extrem: Viman (15+1 intervenţii), R. Pop - Bera 7, Babici 5 (2 din aruncări de la 7m), Buciuman 4, Hosu 4, Fotache 4, Mirkovic 4, P. Pop 2, Crăciun, Rogoz, Grieze, Gaie, Surducan, Zoicaş, Mirkovic. Director tehnic: Petre Avramescu. Antrenor: Petru Pop
CSM: V. Tcaciuc (11), Bistrian (6) - Al. Farcaş 6 (2), David 4, Iştoc 3, R. Farcaş 3, Avram 3, Stoica 2, Scripnic 1, Macovei 1, Şone, I. Tcaciuc, Papuc, Sava. Antrenor: Sebastian Tudor.