Profitând de întreruperea campionatului, handbaliștii de la CSM Oradea s-au deplasat miercuri la Cluj, unde au disputat un joc amical, în compania formației locale Universitatea, o colegă de serie din Divizia A de altfel.

S-au întâlnit echipele de pe locul II, CSM Oradea și locul IV, Universitatea Cluj, în Seria B, însă deși după clasament se anunța un joc foarte echilibrat, în realitate, în teren a fost altfel, orădenii dominând clar și impunându-se pe măsură, cu scorul de 43-35, după ce și la pauză au condus la o diferență și mai clară chiar, cu 24-13.

Deși se află pe final de sezon, echipa orădeană a arătat o bună determinare și un chef de joc foarte bun, apreciate de antrenorul Sebastian Tudor. De asemenea, conform tehnicianului orădean, elevii săi au făcut faze ofensive foarte clare, cu faze spectaculoase. „Deși ne-au lipsit Stelian Babici și Cătălin Crăciun, care sunt accidentați, am avut o apărare mobilă și am jucat compact. De asemenea, faza a doua a fost foarte bună, cu o repliere pe măsură”, a declarat pentru BIHOREANUL antrenorul Sebastian Tudor.

Chiar dacă jocul a avut caracter amical, handbaliștii orădeni au avut o atitudine serioasă, demonstrând o poftă mare de joc.

În afara celor doi accidentaţi, Babici și Crăciun, antrenorul Sebastian Tudor a rulat întreg lotul de jucători, în afară de portari toți jucătorii trecându-și numele pe lista marcatorilor, însă cele mai multe reușite le-au avut Silvian Amihăesi, autor a 8 goluri și Răzvan Nițu, cu 7 reușite.

În pofida acestor vești bune despre jocul echipei, viitorul formației orădene de handbal masculin CSM nu se anunță prea roz. Deși echipa are mari șanse să se califice pentru barajul de promovare în Liga Națională, sunt voci care spun că din partea conducerii clubului nu se dorește participarea la baraj.

De asemenea, în condițiile în care secția de handbal nu se bucură de cea mai mare atenție în cadrul Clubului Sportiv Municipal, este de urmărit ce strategie se va aborda pentru sezonul următor. Până atunci însă, în următorul joc, handbaliștii de la CSM vor evolua miercuri, 6 mai, pe teren propriu, în următoarea etapă din campionat, în compania celor de la Potaissa Turda II, meci care va debuta de la ora 16.