Handbaliştii echipei orădene CSM şi-au continuat seria rezultatelor pozitive din actuala ediţie de campionat, după ce s-au impus duminică, în deplasare, la Cluj, pe terenul celor de la Universitatea, cu scorul de 37-31.

Partida, care a contat pentru etapa a XVIII-a a campionatului Diviziei A, Seria B, a fost dominată de jucătorii orădeni, care la pauză au condus cu 16-11, dar în minutul 40 au avut chiar zece goluri în avantaj, scor 30-20.

Victoria repurtată duminică de orădeni la Cluj, este cu atât mai importantă cu cât au învins o echipă aflată înaintea lor în clasament, pe poziţia a III-a. Cu acest succes, trupa lui Sebastian Tudor îşi depune serios candidatura la un loc care duce la barajul de promovare.

La Cluj Napoca, handbaliştii de la CSM Oradea s-au detaşat încă din start, creându-şi un avantaj consistent până la pauză, scor 16-11. În repriza secundă, diferenţa a crescut la zece goluri, scor 30-20, însă până la final gazdele au mai redus din handicap, bihorenii câştigând la o diferenţă de şase goluri, rezultat 37-31.

Principalul marcator al formaţiei orădene a fost Acsinia, autor a 12 goluri. L-a urmat Haiduc, cu 7 reuşite, Clipea şi Munea, cu câte 6.

Antrenorul Sebastian Tudor a trimis în teren toţi jucătorii din lot. Astfel, pentru CSM au evoluat: Nedelcu, Duma, Gale – portari; Acsinia 12 goluri marcate, Haiduc 7, Clipea 6, Munea 6, Crăciun 5, Oşvat 1, R. Radu, Drăgan, Steiner şi Niţu. A absentat Svoboda, care a suferit o entorsă la gleznă la un antrenament din preziua jocului, respectiv Păuna, care este indisponibil pentru o perioadă mai lungă.

"Am obţinut o victorie mare la Cluj, în faţa unei echipe cu pretenţii. Suntem pe val şi prin acest succes, am intrat în lupta pentru locul trei, care duce la barajul pentru promovare. Aş dori să remarc aportul portarilor Nedelcu şi Duma, care au avut prestaţii foarte bune, la fel ca şi în meciul de la Craiova. Felicit însă întreaga echipă pentru dăruirea şi ambiţia de care a dat dovadă. Iată că deşi am pierdut mulţi titulari înainte de startul sezonului, am reuşit să ne construim o nouă echipă, capabilă să ajungă pe podiumul clasamentului. Sper să continuăm în aceeaşi manieră şi să ne îndeplinim obiectivul, participarea la barajul de promovare", a declarat, la finalul partidei, antrenorul Sebastian Tudor.

De precizat faptul că în această rundă, liderul clasamentului Seriei B a Diviziei A, CSM Făgăraş, a pierdut, surprinzător, cu 16-30, în deplasare, la Baia Mare, în compania celor de la Academia Minaur.

Cum HC Sibiu a învins pe teren propriu, la diferenţă de un gol, echipa Universitatea Craiova, jucătorii de la CSM Oradea au urcat pe locul IV, la egalitate de puncte însă cu Academia Minaur Baia Mare, de pe poziţia a III-a

În cadrul etapei viitoare, CSM Oradea va juca pe tern propriu, duminică, 13 martie, de la ora 15, cu HC Sibiu.