Handbaliștii de la CSM Oradea au repurtat sâmbătă o nouă victorie clară în cadrul campionatului Seriei B din Divizia A. Bihorenii s-au impus la Alba Iulia, în fața echipei locale UNIT, cu scorul de 44-23.

După cum o arată și scorul, jocul a fost controlat de elevii antrenorului Sebastian Tudor. Ei s-au desprins treptat pe tabelă, iar la pauză conduceau deja cu 22-11.

Și în partea a doua jocul a continuat de aceeași manieră. Astfel, în ultimele 30 minute de joc orădenii au marcat din nou 22 de goluri și au primit, în schimb, 12, cu unul mai mult decât în prima repriză. În acest fel, CSM-ul a bifat o victorie concludentă, în deplasare, de această dată repurtată la o diferență de 21 goluri.

Principalii marcatori în această dispută au fost Georgel Haiduc, autor a 8 goluri, și Eduard Szilagyi, cu 7 goluri.

„Am întâlnit o echipă facilă. Am rulat întregul lot de jucători și am obținut o victorie de moral. Mai mult, ne bucură faptul că suntem din nou pe locul II, după înfrângerea celor de la CSM Satu Mare pe terenul echipei HCM Sighișoara. Sunt încrezător cu această echipă că vom putea ocupa locul II la sfârșitul campionatului, deși în vară, după ce ne-am clasat pe primul loc, am pierdut o serie de jucători și a trebuit să refacem echipa”, a declarat, după partidă antrenorul formației CSM Oradea, Sebastian Tudor.


UNIT Alba Iulia – CSM Oradea 23-44(11-22)

CSM Oradea: Ad. Gale, M. Bistrian și Fl. Duma – portari; D. Munea 1 gol, S. Babici 4, R. Farcaș 4, P. Nemenco 5, G. Haiduc 8, C. Crăciun 1, I. Polocoșer 1, E. Szilagyi 7, S. Amihăesi 2, A. Svoboda 5 și R. Nițu 6 goluri. Antrenor: Sebastian Tudor.

În urma acestui succes, coroborat cu victoria lui HCM Sighișoara asupra echipei CSM Satu Mare, CSM Oradea a revenit pe locul II în clasament. Bihorenii au 16 victorii și 4 înfrângeri, fiind la patru victorii în urma liderului HC Adrian Petrea Reșița. Pe locul III se află CSM Satu Mare, care a ajuns la 15 victorii și 5 înfrângeri.

În etapa următoare, CSM Oradea va primi vizita echipei HC Sibiu, formație situată pe locul al VII-lea în clasamentul general al Seriei B din cel de-al doilea eșalon handbalistic al țării.