Handbaliştii de la CSM Oradea şi-au continuat joi seria jocurilor amicale, de verificare, din această iarnă. De fapt, la Arena "Antonio Alexe", elevii antrenorului Sebastian Tudor au disputat ultimul joc de pregătire înaintea începerii returului de campionat.

Orădenii au primit replica formaţiei Universitatea Cluj, pe care au învins-o din nou, după ce şi săptămâna trecută, în deplasare, s-au impus în faţa acesteia.

Deşi nu au putut conta pe aportul a doi dintre jucătorii de bază, Silvian Amihăei şi Alexandru Farcaş, dar nici pe cel al jucătorului Alin Drăgan, orădenii s-au impus în faţa clujenilor, cu scorul de 34-32, după ce la pauză erau conduşi însă cu 15-16.

Partida a început într-o stare de tatonare, din partea celor două formaţii, însă în minutul 10 clujenii s-au desprins la 3 goluri, scor 5-8. În minutul 15, oaspeţii şi-au dublat chiar avantajul, având pe tabelă 12-6, după anumite inexactităţi în faza ofensivă a bihorenilor, dar şi a unui joc ceva mai slab în compartimentul defensiv.

A urmat apoi o cursă de urmărire a adversarului din partea elevilor antrenorului Sebastian Tudor, care în minutul 26 s-au apropiat la două goluri, scor 14-16. Până la finalul primei reprize au mai înscris o dată, astfel că în pauză s-a intrat cu scorul de 15-16.

În repriza a doua, orădenii au revenit mult mai motivaţi, în minutul 35 au restabilit egalitatea, la 17, iar două minute mai târziu au trecut în avantaj pe tabelă, scor 19-18. De aici, cu doar două excepţii au mai cedat avantajul, însă disputa a continuat într-un mod de echilibru până în minutul 51, când CSM Oradea s-a desprins la două goluri, scor 29-27, iar în minutul 53 chiar la trei goluri, scor 30-27.

Finalul de joc a fost controlat de gazde, care au avut în Polocoşer un bun finalizator, golurile sale din ultimele minute dând o mai bună siguranţă echipei. Pe acest fond, jucătorii orădeni au condus chiar şi cu 4 goluri, scor 33-29, însă relaxarea din ultimele două minute a făcut ca rezultatul final să fie 34-32, ceea ce constituie însă şi cea de-a cincea victorie consecutivă din partidele amicale pentru orădeni în această iarnă.

În total, CSM Oradea a disputat 8 jocuri de verificare în această perioadă a pregătirilor, obţinând 5 victorii şi suferind 3 înfrângeri.

Precum s-a întâmplat la Satu Mare, şi de această dată cel mai bun marcator a fost Angelo Svoboda, autor a 9 goluri.

Antrenorul Sebastian Tudor a avut la dispoziţie pentru acest joc, următorii handbalişti: Marius Bistrian, Adrian Gale şi George Duma - portari; Paul Nemenco, Georgel Haiduc, Devid Munea, Sebastian Polocoşer,  Stelian Babic, Angelo Svoboda, Răzvan Farcaş, Cătălin Crăciun, Răzvan Niţu şi Eduard Szilagyi.

"Este o victorie care, sincer, m-a pus puţin pe gânduri. Mai avem mult de lucrat la anumite chestii. A lipsit însă astăzi şi Silvian Amihăesi, coordonatorul nostru de joc, fără de care în teren s-a văzut că suntem puţin dezorganizaţi în atac, Alex Farcaş, la fel, jucătorul nostru constant, care în continuare acuză anumite dureri la tendon. Per ansamblu, nu pot decât să felicit echipa pentru victorie, a fost o victorie de moral, cea de-a cincea consecutivă din aceste amicale. Din cele opt jocuri de verificare, am obţinut astfel, cinci victorii şi am suferit trei înfrângeri. Este un procent bun, zic eu", a declarat, la finalul partidei, antrenorul formaţiei orădene de handbal masculin, Sebastian Tudor.

În prima etapă din retur, vineri, 13 februarie, CSM Oradea va primi pe teren propriu, de la ora 16, replica echipei Universitatea Craiova. Meciul va avea loc în Arena "Antonio Alexe".