Handbaliştii de la CSM Oradea vor debuta sâmbătă în noua ediţie a campionatului Diviziei A. Orădenii, care fac parte în continuare din Seria B, vor susţine primul joc din noul sezon în deplasare, pe terenul celor de la Universitatea Craiova.

Cu toate că se confruntă cu câteva probleme de efectiv, tehnicianul Sebastian Tudor este optimist în privinţa debutului de campionat şi nu se gândeşte la altceva decât la victorie în prima etapă. Răzvan Farcaş suferă de pneumonie interstiţială şi după toate probabilităţile nu va face deplasarea la Craiova, iar fratele său, Alexandru Farcaş a revenit recent la antrenamente după o bronşită severă şi tot de bronşită suferă şi Paul Nemenco, motiv pentru care nu s-a antrenat toată săptămâna, iar alţi trei jucători din lot sunt răciţi.

"Îmi doresc mult să începem cu o victorie, pentru că este foarte important să avem un debut fast. Nu va fi un meci uşor, pentru că Universitatea Craiova şi-a păstrat lotul intact, cu excepţia jucătorului Niţu, care a venit tocmai la CSM Oradea, dar noi mergem să câştigăm, nici nu ne gândim la altceva, cu toate că ştim că echipa craioveană joacă bine pe teren propriu şi va fi o adversară redutabilă", a declarat antrenorul echipei CSM Oradea.

Interesant este că şi în etapa secundă,handbaliştii orădeni vor evolua tot în deplasare, cu CSU Politehnica Timişoara, urmând să dispute primul meci pe teren propriu abia în etapa a treia, pe data de 27 septembrie, cu CSM Satu Mare.

Obiectivul formaţiei orădene este situarea pe unul din primele două locuri la finele turului, urmând că apoi, în perioada de pauză competiţională din iarnă, în funcţie de clasarea realizată, să fie stabilită strategia pentru retur.

Lotul cu care va începe sezonul oficial echipa de handbal CSM Oradea îi va cuprinde pe: Marius Bistrean, Adrian Gale, Flaviu Duma - portari; Devid Munea, Szilágyi Eduard, Sebastian Polocoşer - interi dreapta; Paul Nemenco, Georgel Haiduc - extreme dreapta; Silvian Amihăesi - centru; Răzvan Farcaş, Cătălin Crăciun - pivoţi; Stelian Babici, Răzvan Niţu, Alin Drăgan - interi stânga; Alexandru Farcaş, Angelo Svoboda - extreme stânga.