Handbaliştii orădeni ai echipei CSM s-au impus la o diferenţă de 9 goluri, cu scorul de 34-25, în faţa maramureşenilor de Academia de Handbal Minaur Baia Mare.

Meciul, care a contat pentru etapa a IX-a a campionatului Seriei B din Divizia A, s-a desfăşurat la Arena "Antonio Alexe" şi a fost mai dificil decât o arată scorul, trei sferturi din meci echipe oaspete luptându-se de la egal la egal cu CSM Oradea.

Băimărenii sunt cei care au marcat primii, au condus cu 2-0, apoi cu 4-3, însă de aici, elevii antrenorului Sebastian Tudor au preluat iniţiativa şi au trecut în avantaj cu 5-4, în minutul 11. Apoi, uşor, gazdele s-au desprins şi au condus cu 9-5 în minutul 20 şi 10-7 în minutul 23, pentru ca scorul primei reprize să fie 13-10 pentru orădeni.

În repriza a doua, maramureşenii au început mai bine, au egalat la 14 în minutul 36, iar în minutul 38 chiar au trecut în avantaj cu 15-14, după un gol marcat de Botea. După aceste momente critice, bihorenii au revenit au egalat prin Al. Farcaş şi apoi au trecut din nou la conducere, urmând ca de prin minutul 40 să înceapă să se desprindă decisiv, conducând cu 18-15, 21-16, 24-17 şi 30-22. În acest spirit s-a disputat şi finalul, cea mai mare diferenţă de scor, de zece goluri consemnându-se în minutul 58, 34-24, pentru ca rezultatul final să fie însă 34-25, după un gol marcat de oaspeţi prin Anghel.

Principalul marcator al echipei CSM Oradea, dar şi al jocului a fost Alexandru Farcaş, cu 10 goluri. L-a urmat Haiduc, tot de la CSM, cu 7 goluri, R. Farcaş şi S. Amihăesei de la orădeni, precum şi T. Botea, de la oaspeţi, cu câte 6 goluri.

De remarcat în acest joc şi duelul portarilor, M. Bistrian de la CSM Oradea şi R. Pătrăuş de la băimăreni având o serie de intervenţii aplaudate de public.

"Vreau să felicit echipa oaspete, din Baia Mare, o echipă cu copii, care a evoluat determinant, cu o ambiţie foarte bună, drept dovadă şi scorul de la pauză, 13-10. Noi am avut o temă la acest joc, să primim până în 20 de goluri, pentru că vine următorul derby, cu Reşiţa, din deplasare. Mai avem două teste, cel cu Turda şi Naţional Sighişoara, după care mergem la contracandidata noastră, la echipa care este pe locul I, neînvinsă. Per ansamblu, a fost un meci bun. Puţin sunt supărat pe faza defensivă, pentru că am luat iarăşi o grămadă de goluri. Faza ofensivă a mers, cu faza a doua ne-am descurcat destul de bine, dar cu toate astea am avut ratări foarte multe şi multe greşeli copilăreşti, multe greşeli de juniori. Echipa este într-o scădere de formă, dar sperăm din tot sufletul ca până la meciul cu Reşiţa, cel care se anunţă destul de interesant să ne intrăm în formă", a declarat, după partidă, antrenorul echipei orădene, Sebastian Tudor.


CSM Oradea - Academia de Handbal Minaur Baia Mare 34-25 (13-10)

Marcatori CSM Oradea: Al. Farcaş 10 goluri (1 din 7 metri), G. Haiduc 7, R. Farcaş 6, S. Amihăesi 6, D. Munea 3, S. Babici 1 şi I. Polocoşer 1 gol.

Marcatori Academia de Handbal Minaur: T. Botea 6 goluri (1 din 7 metri), R. Nagy 4, Z. Istvanfi 3, V. Bondor 3, L. Bodnărescu 3(1), A. Avramescu 2, D. Butean 1, A. Bologa 1, R. Erni 1 şi G. Anghel 1 gol. 

În urma acestui joc, CSM Oradea a totalizat 24 de puncte, a egalat în clasament echipa de pe primul loc, HC Adrian Petrea Reşiţa, care încă nu a jucat însă în această etapă.

În runda viitoare, handbaliştii orădeni vor evolua sâmbătă, 22 noiembrie, la Turda, cu AHC Potaissa II.