Ultima etapă din ediţia de campionat 2010-2011 a programat-o pe tânăra echipă orădeană de handbal CSM să evolueze pe teren propriu, sâmbătă, la Arena "Antonio Alexe", în faţa mult mai titratei echipe Steaua Bucureşti.

Meciul a început echilibrat şi de această manieră s-a desfăşurat prima repriză, cu un uşor avans însă în favoarea Stelei, care la pauză a reuşit să intre în avantaj cu scorul de 17-14.

În mitanul secund, elevii antrenorului Sebastian Tudor au revenit în teren, parcă mult mai motivaţi şi au reuşit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, scor 21-21, la jumătatea reprizei secunde. De aici Steaua a preluat conducerea la un gol, dar, de fiecare dată a fost egalată.

Orădenii au reuşit şi ei să conducă o singură dată, tot la diferenţă de un gol, însă ultimele minute le-au aparţinut bucureştenilor, care au condus cu 27-26. În ultimul minut, au ratat însă un atac şi orădenii au egalat, astfel, partida s-a încheiat cu 28-28.

Altădată o echipă situată pe primele locuri ale clasamentului, Steaua nu a mai semănat cu acea echipă valoroasă din trecut, venind la Oradea din postura de antepenultima clasată în ierarhia la zi. Practic, spectatorii au avut de a face cu un derby al codaşelor.

Principalul marcator al CSM-ului în disputa cu steliştii a fost, din nou, Georgică Cântec, autor a 9 goluri. El a fost urmat de Raul Farcaş, cu 6 reuşite, fratele acestuia, Alexandru Farcaş, cu 5 goluri, şi Danenfild, cel care şi-a trecut numele de trei ori pe lista marcatorilor.

De la Steaua s-a remarcat, în special, Andrei Cian, cu 8 reuşite, urmat de Răpciugă, cu 5, şi Bogdan Voinea, cu 4.

În urma acestui rezultat, formaţia orădeană a acumulat 6 puncte în clasament şi s-a situat pe ultimul loc, al 14-lea, al ierarhiei finale, reîntorcându-se, după numai un sezon, în eşalonul secund.

Noua, dar şi vechea, campioană este HCM Constanţa.

În celelalte jocuri de sâmbătă, din ultima etapă, HC Odorhei a dispus, pe teren propriu, de Ştinţa Bacău, cu scorul de 35-30, HCM Constanţa s-a impus la Tg Jiu, pe terenul echipei locale Energia Pandurii, cu scorul de 39-26, iar la Suceava, gazdele de la Universitatea Bucovina şi Poli Municipal Timişoara, au remizat, cu scorul de 25-25.