Echipa orădeană de handbal masculin CSM şi-a încheiat evoluţia din acest sezon joi seară, odată cu disputarea jocului din ultima etapă a campionatului Diviziei A, Seria B, la Cluj Napoca.

Meciul susţinut în compania formaţiei locale Universitatea a fost unul cu cântec, însă foarte tensionat, deşi partida nu avea o miză deosebită.

După ce orădenii au condus pe aproape întreaga durată a primei reprize, până prin minutul 26, la o diferenţă de 3-4 goluri, arbitrii I. Aldica şi I. Florian, ambii din Bistriţa, au dictat o serie de eliminări orădenilor, aceştia ajungând chiar să rămână doar cu doi jucători pe teren.

"Din cauza acestui cuplu de arbitri, Aldica – Florian, din Bistriţa Năsăud, care şi-au bătut joc de această partidă, am fost nevoit să-mi retrag echipa de pe teren când am ajuns să joc în doi oameni. Înainte cu 8 secunde de finalul primei reprize, am luat echipa de pe teren şi am dus-o la vestiare. Însă am hotărât împreună cu băieţii, pentru fair-play, să ne reîntoarcem în sală, fapt salutat de spectatori, care ne-au aplaudat", a spus antrenorul Sebastian Tudor.

În cele din urmă jocul s-a încheiat cu scorul de 29-27 pentru Universitatea Cluj, la pauză 15-13 tot pentru gazde.

Principalii marcatori pentru CSM în partida de la Cluj au fost Alexandru Farcaş, cu 8 goluri, Silvian Amihăesi, cu 7 reuşite, Răzvan Farcaş, cu 6 şi Ioan Polocoşer, care a înscris de 3 ori.

Antrenorul Sebastian Tudor a avut la dispoziţie echipa: Bistrian şi Duma – portari; Nemenco, Haiduc, Polocoşer, Amihăesi, Babici, Niţu, Drăgan, Al. Farcaş, Svoboda, Crăciun, R. Farcaş şi Ed. Szilagyi. Au lipsit: portarul Gale şi D. Munea.

Soartă indecisă

În clasament, echipa orădeană de handbal CSM a încheiat sezonul pe locul III în Seria B a Diviziei A, ceea ce le-ar permite sportivilor să participe la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională, care este programat în perioada 5-7 iunie.

Aşa cum s-a întâmplat însă şi anul trecut, când echipa a promovat direct chiar în prima divizie, municipalitatea nu va lăsa echipa orădeană de handbal să participe la acest turneu de baraj. Conducerea clubului CSM a înştiinţat deja Federaţia Română de Handbal pentru neparticipare, astfel că visul jucătorilor la o promovare în Liga Naţională este de neatins. Locul echipei CSM Oradea la baraj va fi luat tocmai de Universitatea Cluj, care a terminat seria pe locul imediat următor, poziţia a IV-a.

"Ne pare rău că nu plecăm la acest turneu de baraj pentru promovare, dar nici lotul pe care-l avem la ora actuală nu ne permite să fim încrezători la acest baraj", a spus Tudor, dorind să scuze această măsură a conducerii clubului. "Eu însă sunt total mulţumit de jucătorii mei, pentru că şi-au îndeplinit obiectivul, iar pentru mine ei sunt cei mai buni şi ţin să-i felicit pentru evoluţia avută în această ediţie de campionat", a mai spus Tudor.

Cea mai mare problemă este, însă, că nici măcar existenţa echipei nu mai este sigură. Deşi atât antrenorului cât şi jucătorilor le expiră contractele la sfârşit de sezon, deocamdată nu s-au purtat discuţii legate de continuitatea acestora la echipă.

O decizie în acest sens urmează să fie dată la începutul săptămânii următoare.