În partida rămasă restantă din cadrul ultimei etape a turului de campionat din Liga Naţională de handbal masculin, desfăşurată sâmbătă seară la Bucureşti, în sala Lucian Grigorescu, a Federaţiei Române de Handbal, formaţia orădeană CSM fost învinsă la limită de Steaua, cu scorul de 35-34.

Elevii antrenorului Sebastian Tudor au condus la pauză cu scorul de 19-16, iar la un moment dat aveau chiar 6 goluri avans pe tabela de marcaj, pentru ca în ultimele minute, cu "ajutorul" arbitrilor Sorin Nica şi Adrian Barbu, din Piteşti, să piardă pe nedrept.

În minutul 38, de pildă, când scorul era de 26 la 20 în favoarea orădenilor, cei doi cavaleri ai fluierului au dictat mai multe eliminări, lăsând formaţia orădeană în doar 4 jucători din 7. Apoi, în minutul 44, la scorul de 28 la 24, tot în favoarea CSM, arbitrii argeşeni au dictat fault şi eliminare sau aruncare de la 7 metri, la orice contact al steliştilor cu pivotul formaţiei orădene.

La finalul jocului, atât tehnicianul orădean cât şi directorul sportiv al CSM Oradea, Nicuşor Vaşadi, au acuzat vehement arbitrajul şi au declarat că vor depune un memoriu la comisia de arbitraj din cadrul Federaţiei Române de Handbal. "Arbitrajul a fost execrabil. Şi dacă am fi jucat 3 zile cu Steaua tot nu am fi câştigat. În toată cariera mea, atât de jucător cât şi de antrenor, nu a mai avut de a face cu o asemenea manieră de arbitraj!", a acuzat antrenorul orădean Sebastian Tudor.

Echipa orădeană a evoluat bine în această confruntare. Principalul marcator al CSM a fost Georgian Cântec, cu 14 goluri, urmat de Silviu Amihăiesei cu 8, Alexandru Farcaş, Raul Farcaş şi Gicu Taşcă cu câte 3, şi Andrei Lela, cu 2 goluri.

De altfel, după partidă, Georgian Cântec şi Andrei Lela au fost atât de afectaţi de scor, încât au izbucnit în lacrimi.

Meciul Steaua - CSM Oradea a fost important pentru ambele echipe care luptă pentru evitarea retrogradării. Cu acest succes, Steaua a acumulat 8 puncte, în timp ce CSM Oradea rămâne deţinătoarea lanternei roşii, cu un singur punct.

La meci au asistat şi fostele glorii ale echipei naţionale din perioada de vârf a handbalului românesc Ştefan Birtalan, Cornel Goran, Vasile Stângă şi Radu Voinea.

Următorul joc disputat de CSM Oradea va fi sâmbătă la Suceava, cu formaţia locală Universitatea Bucovina, într-un meci care va conta pentru prima etapă a returului.