Echipa de handbal masculin CSM Oradea va disputa miercuri de la ora 17 primul joc oficial din noul an. Formaţia antrenată de Sebastian Tudor va întâlni, la Sântandrei, echipa HCM Constanţa, nimeni alta decât campioana en-titre a României, într-un joc rămas restant din turul campionatului Ligii Naţionale.

Meciul se va disputa la sala de sport din Sântandrei ca urmare a faptului că Arena "Antonio Alexe" este ocupată în această perioadă cu o expoziţie de textile, lucru ce l-a nemulţumit vădit pe tehnicianul orădean. 

"Suprafaţa de joc de la Sântandrei nu este tocmai propice unei astfel de dispute. Pe parchetul sălii din Sântandrei sunt şanse să pierdem la o diferenţă mult mai mare decât cum s-ar fi întâmplat, dacă am fi jucat la Oradea", a spus Sebastian Tudor, care este nemulţumit şi de faptul că publicul orădean va fi privat de a vedea o echipă de Liga Campionilor, cum este cea constănţeană, care dă şi jumătate din jucătorii echipei naţionale.

În aceste condiţii, jucătorilor formaţiei CSM nu le rămâne decât să spere că echipa campioană va prinde o zi mai slabă. Antrenorul Sebi Tudor nu se confruntă cu probleme de efectiv şi speră ca elevii săi să-şi dovedească potenţa oferită în meciurile amicale din această iarnă, când au făcut, în marea majoritate, jocuri bune, obţinând şi rezultate pe măsură.

Formaţia constănţeană trebuia să joace împotriva orădenilor în toamna anului trecut, însă a cerut amânarea partidei din cauza meciurilor pe care le avea de disputat în Liga Campionilor. De altfel, HCM Constanţa va pleca din Bihor direct în Croaţia, unde, la Zagreb, va susţine în weekend următorul joc din Liga Campionilor.

E vina lor...

Chestionat de BIHOREANUL, Florin Birta, preşedintele Clubului Sportiv Municipal a declarat că firma de textile care are expoziţia în aceste zile la sala Antonio Alexe şi-a făcut rezervare încă din luna noiembrie, în timp ce, iniţial, partida dintre orădeni şi constrănţeni fusese plănuită pentru luna decembrie a anului trecut. "Ei au cerut amânarea atunci pentru că au un program foarte încărcat, joacă şi în Liga Campionilor. Ne-au transmis recent că nu pot să joace decât miercuri. Noi propusesem o altă dată, cam peste două săptămâni, dar nici atunci nu pot", a declarat Birta.

Acesta a subliniat faptul că CSM Oradea a informat echipa constănţeană de faptul că meciul urmează să nu fie disputat la Antonio Alexe, sala fiind ocupată. "Nu este vina noastră. Ei nu au putut în nicio altă dată. Le-am spus că nu putem juca în sala mare, dar au spus că nu îi interesează", a mai afirmat preşedintele CSM.

Întrebat cum comentează nemulţumirile antrenorului Sebastian Tudor faţă de terenul şi sala din Sântandrei, Birta a afirmat că singurul dezavantaj pentru orădeni îl constituie lipsa spectatorilor pe care i-ar fi avut la Antonio Alexe. "Sala din Sântandrei are cam 200-300 de locuri, deci va fi un dezavantaj că nu toţi orădenii vor putea să meargă să vadă meciul. Altfel, echipa noastră a mai jucat la Sântanrdrei", a declarat Florin Birta.