Echipa orădeană de handbal masculin a obţinut o victorie, un rezultat de egalitate şi o înfrângere la turneul amical la care a participat în această săptămână la Târgu Jiu şi la care au mai fost prezente două prim-divizionare, gazdele de la Energia şi Potaissa Turda.

În primul joc, CSM Oradea a întâlnit echipa gazdă de liga I, Energia Pandurii, formaţie de care a fost întrecută la doar trei goluri, cu 33-30, în urma unui joc bun al bihorenilor.

Din păcate prima confruntare a adus şi două accidentări grave în rândul elevilor antrenorului Sebastian Tudor, Ionuţ Mincan suferind o disjuncţie claviculară, iar Ioan Papuc, după ce a primit un pumn în piept de la un adversar i s-a produs o gaură de stern.

Cu cei doi accidentaţi, dar şi fără Macovei, care a acuzat dureri lombare, jucătorii de la CSM au dat piept apoi cu Potaissa Turda, o altă echipă din Divizia Naţională.
A fost un joc foarte bun al elevilor antrenorului Sebastian Tudor, care au făcut faţă pe deplin adversarului, după ce au condus la pauză cu un gol, în cele din urmă au încheiat nedecis, cu scorul de 32-32.

În ultimul joc al turneului, orădenii au întâlnit formaţia secundă a clubului gazdă, Energia Pandurii II., pe care a întrecut-o la 4 goluri, cu 30-26.

"A fost un turneu foarte util, pentru că am întâlnit echipe puternice de primă ligă, cu mulţi jucători experimentaţi. Sunt mulţumit de prestaţia jucătorilor mei la acest turneu", a declarat tehnicianul Sebastian Tudor.

Tehnicianul CSM-ului i-a remarcat la acest turneu pe Alex Farcaş, autor a 26 de goluri în cele trei meciuri, şi portarul Marius Bistrean. În final, orădenii au ocupat locul II, după Potaissa Turda.

Meciul vedetă al Cupei Energiei, dintre echipa gazdă şi Potaissa Turda, a fost câştigat de oaspeţi, care au plecat acasă în postura de câştigători ai turneului organizat la Târgu Jiu.

După sărbătorile de Paşti, handbaliştii de la CSM vor disputa următorul joc oficial, sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 17, în Arena "Antonio Alexe", în compania oltenilor de la Univ. Craiova, iar antrenorul Sebastian Tudor speră să aibă alături de echipă cât mai mulţi suporteri.


Rezultatele înregistrate la Cupa "Energia":
Energia 2 Pandurii Târgu Jiu - Potaissa Turda 34-40
Energia 1 Pandurii Târgu Jiu - CSM Oradea 33-30
Potaissa Turda - CSM Oradea 32-32
CSM Oradea - Energia 2 Pandurii Târgu Jiu 30-26
Energia 1 Pandurii Târgu Jiu - Potaissa Turda 29-33