După o perioadă de o lună de pauză, campionatul Diviziei A de handbal masculin se reia în acest sfârşit de săptămână cu jocurile etapei a 20-a, în care CSM Oradea va întâlni pe teren propriu formaţia U Craiova. Partida este programată sâmbătă, la Arena "Antonio Alexe", de la ora 17.

În acest joc, echipa orădeană, lider autoritar al Seriei B, este favorita certă a partidei. Tocmai de aceea, gândurile antrenorului Sebastian Tudor se îndreaptă acum mai mult spre barajul de promovare în Liga Naţională, care va avea loc la finele lunii mai.

La baraj vor participa echipele de pe locurile XI şi XII ale Ligii Naţionale, precum şi formaţiile de pe locurile I şi II din Seria A a Diviziei A. Cele şase participante vor fi împărţite în două grupe. CSM Oradea va avea ca adversară în grupă ocupanta locului secund din Seria A, HC Vaslui, precum şi o echipă din Liga Naţională.

"Vom avea o misiune dintre cele mai dificile la baraj, mai ales în faţa formaţiei care vine din prima ligă. Va fi una dintre echipele CSM Bucureşti, U Transilvania Cluj sau Ploieşti, în funcţie de clasamentul final. Indiferent cu care vom nimeri, va fi o advesară foarte dificilă, pentru că va avea avantajul experienţei şi al jocurilor tari din Liga Naţională. Noi vom face însă tot ce depinde de noi pentru a promova. Nimeni nu ne dădea nicio şansă să câştigăm seria în faţa echipelor băimărene Minaur şi Extrem, dar iată că am reuşit, după un parcurs foarte bun, în care am înregistrat, cu excepţia unui egal şi a unui eşec, doar victorii", a declarat antrenorul Sebastian Tudor. Tehnicianul orădean mai susţine că atuurile echipei sale sunt unitatea şi coeziunea deosebită a lotului, disciplina tehnico-tactică şi jocul în viteză şi pe contraatac.

În perspectiva barajului, antrenorul divizionarei A de handbal masculin, Sebastian Tudor, a conceput un program special de pregătiri şi antrenamente pentru echipa sa. Programul va începe cu un cantonament de refacere la Sovata sau la Debreţin, apoi vor urma patru zile libere, urmate de patru meciuri amicale cu echipele de Ligă Naţională HC Caraş Severin Reşiţa şi Potaissa Turda.