La doar 20 de ani, interul stâng al echipei CSM Oradea, Georgian Cântec s-a impus deja în ochii antrenorilor şi selecţionerilor şi a făcut pasul spre prima reprezentativă de handbal a României, cu toate că la echipa de club activează pentru ultima clasată din campionatul primei divizii.

Georgian Cântec face parte din lotul de 14 al României şi va putea fi văzut şi de orădeni în direct la Sport.ro, care va transmite meciul de la Vilnius, cu începere de la ora 19.

Echipa României a mai disputat până acum în grupa preliminară două jocuri, ambele pierdute, cu Spania, pe teren propriu, la Oradea, şi cu echipa Croaţiei, în deplasare, la Zagreb. Aceste patru formaţii luptă pentru calificarea la turneul final al Europenelor, care va avea loc anul viitor în Serbia.

Într-o altă ordine de idei, profitând de faptul că Liga Naţională este întreruptă, datorită jocului echipei reprezentative, formaţia orădeană CSM dispută în aceste zile, joi şi vineri, la Arad, un turneu amical, la care mai participă echipa gazdă HC, formaţia HC Potaissa Turda şi CSM Satu Mare.

În primul joc, elevii lui Sebastian Tudor întâlnesc joi, de la ora 15.30, formaţia gazdă, HC Arad, ocupanta poziţiei a III-a în liga a II-a, pentru ca vineri, de la ora 10, să întâlnească echipa turdeană, aflată pe prima poziţie în liga secundă, cu şanse mari de promovare, iar tot vineri, dar de la ora 17.30, să o aibă ca adversară pe prim-divizionara CSM Satu Mare, situată pe locul VII în Liga Naţională.

Cu excepţia lui Georgian Cântec, antrenorul Tudor îi are la dispoziţie la acest turneu pe toţi jucătorii, inclusiv noua achiziţie, Viorel Mazilu, de la Steaua, care se speră a fi cât mai bine integrat cu această ocazie.