S-au creat cozi şi blocaje, miercuri, pe strada Libertăţii din centrul Oradiei. După prânz, pe porţiunea închisă, cea dintre strada Aurel Lazăr şi Parcul Traian era haos, întrucât mulţi şoferi ba n-au văzut, ba au ignorat panourile care semnalizau că strada este închisă. Astfel, după ce au intrat pe stradă, au fost nevoiţi să găsească un loc în care să se întoarcă şi să iasă din ambuteiaj.

Mai mult decât atât, unii şoferi orădeni spun că, în prima parte a zilei, panourile care să indice că strada este închisă şi nu se poate ieşi prin Parcul Traian lipseau. 

"La ora 14, când circulaţia era complet blocată la intrare pe strada Libertăţii, unii, neştiind că nu se mai poate ieşi, claxonau ca să intre pe stradă, iar alţii, după ce au constatat că strada e blocată la capăt, încercau să iasă. Atunci au apărut semnele şi poliţiştii care să dirijeze circulaţia şi în lipsa cărora traficul ar fi rămas blocat", a scris orădeanul Ovidiu Bojan, pe grupul de Facebook numit Oradea, publicând mai multe fotografii care să ilustreze haosul creat pe strada Libertăţii.

Tot el a criticat faptul că Primăria a decis închiderea parţială a străzii Libertăţii de pe o zi pe alta, nedându-le timp şoferilor să se informeze. "Nu decizi închiderea unei străzi de pe o zi pe alta şi, dacă situaţia o impune, iei măsurile cuvenite de semnalizare şi dirijare a traficului nu atunci când acesta se blochează, ci de îndată", a mai scris orădeanul.

Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei a decis marţi că "începând de miercuri, 23 octombrie 2019, se va închide circulaţia pe strada Libertăţii, de la intersecţia cu strada Aurel Lazăr până la intersecţia cu Parcul Traian, până la finalizarea investiţiei, respectiv începutul lunii iunie 2020. În acest sens, strada Andrei Şaguna şi strada Aurel Lazăr până la Andrei Şaguna devin străzi cu dublu sens, prin desfiinţarea spaţiilor de parcare".

De asemenea, începând de luni, 28 octombrie, strada Aleea Ştrandului se va închide pe porţiunea Hotel Continental – B-dul Magheru.

Începând cu 4 noiembrie se va închide circulaţia pe strada Parcul Traian, pe porţiunea dintre accesul auto în Inspectoratul Judeţean de Poliţie – B-dul Magheru, iar strada George Enescu va deveni cu dublu sens, prin desfiinţarea locurilor de parcare, şi se va înfiinţa un sens giratoriu la capătul străzii spre bulevardul Magheru.

"Începând cu 15 noiembrie se vor executa lucrări pe Bdul Magheru, motiv pentru care circulaţia tramvaielor va fi suspendată pe perioada lucrărilor, iar tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze", mai transmite Primăria.

Deciziile au fost luate la solicitarea SC Freyrom SA, "în vederea demarării lucrărilor la pasajul pe sub bulevardul Magheru şi a celor de relocare reţele de utilităţi de pe amplasamentul viitorului pasaj".