Firma de parcuri industriale a Consiliului Judeţean Bihor a anunţat joi, printr-un comunicat, că a comandat şi plătit, în urma unei achiziţii directe, studiul de fezabilitate pentru realizarea unui parc industrial la Tămăşeu, ce ar urma să aibă 7 hectare pe două loturi de teren.

Conform datelor transmise de SC Parcuri Industriale Bihor SA, contractul pentru SF a fost semnat luni cu o firmă din Alba Iulia, SC Total Business Land SRL, contra sumei de 67.693 lei plus TVA.

Pentru realizarea documentaţiei tehnico-economice, firma are la dispoziţie patru luni, între timp SC Parcuri Industriale Bihor SA purtând discuţii "în vederea posibilităţii de alimentare a Parcului Industrial Tămăşeu la reţeaua de gaz, pentru a identifica tronsonul de teren pe care se va putea realiza racordarea până la intrarea în parcul industrial".

Cele 7 hectare din Tămăşeu au acces direct la DN19, fiind învecinate cu viitoarea autostradă Transilvania la aproximativ 3 km.

De notat că la începutul lunii aprilie CJ Bihor a recepţionat Parcul industrial din Tileagd, întins pe 9,3 hectare şi împărţit în trei loturi, din care nici unul nu a fost ocupat până în prezent de vreo firmă interesată, una dintre posibilele explicaţii fiind neracordarea la magistrala de gaz aflată la doar 800 metri distanţă.

De altfel, BIHOREANUL a solicitat încă din 21 iulie informaţii cu privire la stadiul încheierii unor contracte cu investitori care să activeze în Parcul industrial din Tileagd şi asupra stadiului de pregătire a altor parcuri industriale din judeţ, dar Consiliul Judeţean nu a dat un răspuns nici până în prezent.