O asistentă medicală din Galaţi, care a fost hărţuită zilele trecute de vecini pentru că lucrează la un spital unde sunt trataţi bolnavii de coronavirus, a fost aşteptată joi în faţa blocului de militari care au aplaudat-o, au încurajat-o şi i-au dăruit flori.

Potrivit Hotnews.ro, Mihaela Moga Pal este asistentă medicală și lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Aceasta a postat miercuri pe Facebook un text în care a povestit cum a fost insultată de vecinii pe care îi cunoaște de zeci de ani. "Vecinii din scara blocului, unde am locuit mai bine de 20 de ani, mi-au aruncat cu clor pe uşa apartamentului... Mi-au trimis poliţia acasă... M-au dat afară din magazinul blocului, doar pentru că lucrez la Spitalul de Boli Infecţioase", a scris asistenta.

Postarea ei a devenit virală pe reţelele de socializare, iar joi aceasta a fost aşteptată în faţa blocului de mai mulţi militari care au aplaudat-o, i-au oferit flori şi au încurajat-o. Surpriza a fost filmată şi postată pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale.

"Am citit postarea dumneavoastră referitoare la modul în care vecinii şi-au manifestat respectul faţă de meseria dumneavoastră. Daţi-mi voie să vă mărturisesc faptul că eu unul nu am crezut că voi trăi vremurile în care dumneavoastră mă veţi apăra pe mine. Noi vă suntem alături", i-a spus unul dintre militari femeii.

Vizibil emoţionată, femeia i-a răspuns că a fost foarte dezamăgită de reacţia vecinilor ei.

"Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toţii suntem afectaţi de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viaţa şi mai grea decât este? În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Şi îţi mulţumim pentru tot ce faci pentru oraşul tău şi pentru România. Fii puternică!", se arată în descrierea video-ului postat de MApN.

Poliţiştii gălăţeni au deschis tot joi o anchetă pe numele unui proprietar de magazin care a refuzat să o servească pe asistenta medicală şi a alungat-o pe motiv că aceasta ar fi un pericol pentru sănătatea celorlalţi.