În ultima perioadă, tot mai multe instituţii şi-au pus conferinţele de presă parcă dinadins să nu se ducă ziariştii. Tonul l-au dat reprezentanţii PDL, care înainte de campanie au prins drag de muncă şi au început să ţină întrevederi cu presa ba sâmbăta seara de la ora 7, ba duminica dimineaţa de la ora 9. Şi pe subprefectul Bitea l-au instalat tot într-o zi de duminică.

Deputata PNL Lucia Varga a comis-o la rândul ei, anunţând o conferinţă de presă în teren pentru o vineri după amiază la Aleşd, numai că a trebuit să o anuleze, pentru că, deşi i-a "momit" pe presari şi cu o masă la restaurant, nici un ziarist nu-şi putea permite să lipsească jumătate de zi din Oradea.

Aşa au rămas cu buzele umflate şi procurorii, care tot într-o zi de vineri au vrut să ţină cu mare fast o conferinţă cu participare internaţională în Băile Felix. Numai că, în loc să le arate colegilor unguri cât sunt de respectaţi, s-au făcut de mirul lumii, pentru că i-au onorat cu prezenţa numai doi jurnalişti. Pentru că numai aşa se găsesc soluţii să ţină presa departe...