Desfăşurat timp de trei zile în Arena "Antonio Alexe", regalul handbalistic feminin de la Oradea, reprezentând Cupa României, s-a încheiat miercuri seară.

Finala celei de-a doua competiţii interne a opus cele mai în formă echipe ale momentului, HCM Baia Mare, vicecampioana naţională, şi Corona Braşov, echipă care în sferturile de finală ale competiţiei a furnizat marea surpriză, eliminând galonata Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Însoţite de galerii, care au creat o atmosferă frumoasă pe tot parcursul jocului, cele două formaţii au oferit o bună propagandă handbalului. Totuşi, echipa care a fost mai bună în această confruntare a fost HCM Baia Mare, formaţie care s-a impus în final la o diferenţă de 7 goluri, cu 33-27, după ce a condus mai tot timpul pe tabelă, la pauză având trei goluri avans, 15-12.

Braşovencele nu au mai reuşit aceeaşi determinare precum în partidele precedente, având în vedere că au dat şi de o echipă care şi-a dorit foarte mult adjudecarea trofeului.

Astfel, sportivele din Baia Mare au câştigat în premieră Cupa României, după ce în trecut au mai disputat de două ori finala.

Cele mai eficace jucătoare de la învingătoare au fost în acest meci Eliza Buceschi şi Jenica Rudics, autoare a câte 7 goluri, în timp ce de la Corona s-a remarcat în special Laura Chiper, autoare a 13 goluri.

La final, jucătoarele băimărence au fost premiate cu medaliile de învingătoare de viceprimarul municipiului Oradea, Ovidiu Mureşan, iar preşedintele Federaţiei, Cristian Gaţu, le-a oferit trofeul.

La meci a asistat şi preşedintele Ligii Profesioniste de Handbal, Alexandru Dedu.