Taximetria orădeană se mută de săptămâna aceasta online printr-o aplicaţie pentru smartphone. Orădenii vor putea comanda cel mai apropiat taxi cu ajutorul aplicaţiei Speed Taxi, care poate fi descărcată gratuit din Google Play sau Apple Store.

Comandă online

"Aplicaţia este în avantajul clientului care, la orele de vârf, nu va mai fi nevoit să aştepte la telefon până îi răspunde dispecerul sau îi găseşte acesta o maşină. Orădeanul va putea intra în aplicaţie pe telefonul mobil şi îşi va putea alege cea mai apropiată maşină", a declarat preşedintele Camerei Taximetriştilor Bihor, Iosif Rad.

Noua aplicaţie pentru telefonul mobil este adusă din Bucureşti, unde este folosită cu succes de o firmă de taximetrie. Aceasta este în prezent lansată în paralel şi în alte oraşe precum Braşov, Constanţa şi Iaşi.

În concurență

Reprezentanţii taximetriştilor orădeni speră ca noua aplicaţie să îi ajute în concurenţa cu transportul alternativ cum ar fi Uber sau Clever.

"Aplicaţia este un ajutor pe care dorim să îl oferim taximetriştilor aflaţi în concurenţă cu transportul alternativ, care foloseşte deja astfel de facilităţi. Astăzi, numărul curselor este la 30% faţă de vremuri normale. Având aplicaţia, şoferii vor face economie de carburant pentru că vor merge mai puţin în gol şi vor ajunge la client mai repede", a spus reprezentantul taximetriştilor orădeni.

Pentru început, gratuit

Iosif Rad crede că, deși aplicaţia va diminua în primă instanţă clienţii dispeceratelor de taxi, numărul curselor efectuate de taximetrişti va creşte, deci aceştia nu vor pierde. "Până la urmă acesta este viitorul. Eu zic că este bine să fim pregătiţi".

Pentru început, timp de cel puţin o jumătate de an, taximetriştii orădeni vor putea descărca şi folosi aplicaţia cu titlu gratuit.