Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de incompatibilitate pentru că simultan cu jobul de la Guvern ar fi ocupat mai multe funcţii în firme private şi că ar fi încasat bani necuveniţi, a răspuns, vineri, într-o conferinţă de presă, acuzelor ce i se aduc.

Punctual, la acuzaţia că ar fi ocupat funcţia de director executiv al companiei orădene Sintezis Birotica SRL, Hellvig a arătat că, într-adevăr, în 2004 a fost angajat al firmei, dar a renunţat la colaborare pentru că a fost ales deputat, începând cu 1 ianuarie 2005.

"M-am suspendat din această funcţie la 1 ianuarie 2005, iar la sfârşitul mandatului de parlamentar, în 2008, am convenit de comun acord că nu îmi reiau poziţia de director executiv la compania respectivă din motive foarte simple: societatea era la Oradea, eu eram la Bucureşti. Între Sintezis şi Eduard Hellvig nu mai există nici un fel de colaborare", a spus demnitarul în faţa jurnaliştilor din Capitală.

Ministrul a arătat presei şi un document eliberat la cerere de către Sintezis, care a confirmat faptul că din ianuarie 2005 cele două părţi "nu au mai desfăşurat raporturi de muncă" şi că nu au mai desfăşurat "nici un fel de relaţii de muncă patrimoniale şi nepatrimoniale". Documentul a fost transmis la ANI, a subliniat Hellvig, dar nu a fost luat în considerare.

Ministrul a citat şi un document din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care atestă toate veniturile obţinute de el începând cu 7 mai 2012, de  când ocupă această funcţie. "Nu am avut niciun fel de contract cu nicio frmă cât am fost ministru", a subliniat Hellvig.

Acesta a făcut referire şi la celelate două acuzaţii aduse de ANI, anume că a încasat drepturi salariale de la Life Line - Medical Center SRL, în cuantum de 26.703 lei. "Nu e nimic altceva decât o sumă de bani lunară care intră în contul famiiei în urma unui contract de muncă pe care soţia mea îl are cu o societatea din acest an, din luna august", a adăugat ministrul, explicând că practic contul luat la puricat de inspectori este contul familiei, nu al său personal.

Ministrul a respins şi cel de-al treilea cap de acuzare, cum că a fost angajat pe funcţia de cercetător în ştiinţe politice în cadrul firmei Dib Media, afirmând că într-adevăr a avut "o relaţie contractuală" cu societatea amintită, dar contractul a fost suspendat în luna mai, înainte de a fi numit ministru.

Liberalul a mai spus că va ataca în instanţă raportul care îi constată incompatibilitatea deoarece este nevinovat şi nu se va lăsa intimidat. Hellvig a mai subliniat că acuzaţiile care i se aduc sunt "mizerii" şi a spus că "ANI a intrat în campanie electorală alături de partidele politice" în loc să vadă de adevăratele interese ale românilor.