"Gigi Becali m-a sunat aseară (n.r. marţi seară) şi mi-a propus preşedinţia clubului. Fără îndoială că propunerea a fost una surprinzătoare, dar am acceptat-o imediat, deoarece mă simt foarte onorat să devin preşedintele acestui club. Pe de altă parte, însă, trebuie să recunosc lucrul acesta, m-am gândit şi la faptul că în sfârşit a venit şi vremea mea", a declarat pentru AGERPRES, Duckadam.

Helmuth Duckadam va prelua astfel conducerea clubul de fotbal Steaua. Cel supranumit "Eroul de la Sevilla" a spus că, imediat după ce a încheiat convorbirea cu Becali, şi-a făcut bagajele, şi-a îmbrăţişat fetiţa şi soţia pe care le-a lăsat acasă în comuna natală de la Semlac şi a plecat la Bucureşti pentru a prelua preşedinţia Stelei.

În ceea ce priveşte viitorul clubului din Ghencea, Helmuth Duckadam a afişat un optimism ponderat. "Încă nu m-am dezmeticit cu totul în urma surprinzătoarei propuneri pe care mi-a făcut-o Gigi Becali, dar sper că totul va fi bine şi, împreună cu Ilie Dumitrescu şi cu restul staff-ului clubului, vom reuşi să ducem din nou Steaua pe culmile performanţei", a afirmat Helmuth Duckadam.

Până în urmă cu puţin timp, Valeriu Argăseală îndeplinea funcţia de preşedinte la Steaua, însă el a fost numit director economic.

Helmuth Duckadam a mai colaborat cu Gigi Becali în plan politic, fiind preşedinte al Filialei Arad a PNG, dar şi în plan sportiv, el fiind căutător de talente pentru clubul Steaua.