Aproximativ 100 de kilograme de heroină au fost descoperite într-un tir care transporta ajutoare pentru Haiti şi care a fost reţinut, sâmbătă dimineaţă, în vama arădeană Vărşand, drogurile fiind descoperite ascunse în sistemul de frânare.

"Poliţiştii, însoţiţi de un câine antrenat în depistarea drogurilor, au găsit disimulate, în buteliile care acţionează sistemul de frânare al autovehiculului, mai multe pachete în care erau ambalate droguri. Până în prezent, au fost descoperite aproximativ 100 de kilograme de heroină, activităţile de control al autovehiculului continuând", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei.

Autotrenul, condus de un cetăţean bulgar, venea din Bulgaria şi avea ca destinaţie finală localitatea Anvers din Belgia.

Descoperirea s-a făcut în urma unor acţiuni comune pe graniţa de vest ale poliţiştilor antidrog, lucrătorilor vamali şi poliţiştilor de frontieră, pentru combaterea traficului internaţional de droguri.

"Acoperirea folosită a fost un "transport umanitar" către Haiti. Cetăţeanul bulgar urmează să fie prezentat în cursul acestei zile ( sâmbătă - n.r.) procurorului DIICOT. Bărbatul este cercetat pentru trafic internaţional de droguri şi riscă o pedeapsă de până la 25 de ani închisoare", se arată în comunicat.