O atmosferă sinistră şi tulburătoare domină străzile cartierului Ferentari, unde în urma unei înmormântări a unui traficant de droguri, a fost distribuită heroină drept pomană de către părinţii decedatului, potrivit unui reportaj realizat de Jurnalul Naţional.

Jurnaliştii de la publicaţia citată au luat un taxi către destinaţia dorită (strada Tunsu Petre, la grădiniţă), şi au reuşit, prin câteva descrieri ale taximetristului şi câteva fotografii să redea o situaţie cu adevărat macabră. Un tânăr murise din cauza unei supradoze de stupefiante, iar la înmormântare, le-a fost distribuită heroină celor care asistau. Tânărul fusese traficant în timpul vieţii, iar "darurile" date de părinţi, erau resturi ale viciului său.

De altfel, întregul peisaj care poate fi admirat în acest cartier este unul trist, plin de copii care se injectează, iar apoi caută prin gunoaie, mame minore care îşi aruncă copiii în voia sorţii şi garsoniere de 11-14 metri pătraţi în care locuiesc 6 persoane.

Reportajul ilustrează viaţa romilor în România, cum sunt ei văzuţi atât de români cât şi de confraţii lor şi nevoile care îi împing să plece în alte ţări pentru a munci, cerşi şi fura.