În oraşul natal al cântăreţei Shakira a fost dezvelită marţi o statuie impresionantă, înaltă de 6 metri, în onoarea acesteia.

Potrivit site-ului Stirileprotv.ro, ceremonia de dezvelire a avut loc pe malul râului Magdalena din oraşul Barranquilla, statul Columbia, unde s-a născut artista în 2 februarie 1977.

Monumentul a fost realizat din bronz şi aluminiu şi o înfăţişează pe cântăreață purtând un sutien şi o fustă lungă maro care lasă să i se vadă picioarele, cu trimitere și la mișcarea de dans din șolduri care a făcut-o celebră.

Pe soclul sculpturii se poate citi inscripţia "Şolduri care nu mint (n.r. aluzie la melodia ei "Hips Don’t Lie), talent incomparabil, o voce care atinge masele".

Shakira a fost absentă de la festivitate, însă au fost prezenţi părinţii săi, William Mebarak şi Nidia Ripoll.

Artista și-a exprimat recunoștința față de acest gest pe platforma de socializare X (fostul Twitter): "Mulţumesc sculptorului Yino Marquez şi celor de la şcoala de artă din district pentru această reprezentare a imensului talent artistic al oamenilor din ţara mea", a scris ea.

Superstarul în vârstă de 46 de ani a lansat cel mai recent hit în urmă cu aproape un an, în care a abordat subiectul despărţirii sale de fostul fotbalist Gerard Piqué. Realizată în colaborare cu DJ-ul argentinian Bizarrap, piesa a devenit rapid un hit mondial, câştigând premiul Latino Grammy pentru cântecul anului 2023.

Cântăreața a ajuns subiect în presa internaţională şi din cauza problemelor cu justiţia din Spania.

După cum se știe, Shakira a fost acuzată de o fraudă fiscală de peste 14,5 milioane de euro, după ce nu și-a plătit impozitul pe venit în Spania între anii 2012 și 2014, iar în luna noiembrie a acestui an a ajuns la o înțelegere cu procurorii din Barcelona.

Conform înțelegerii, cântăreața a acceptat acuzațiile, urmând să plătească 50% din suma datorată, adică mai mult de 7 milioane de euro. În schimb, a scăpat de amenințarea închisorii. Procurorii cereau pentru ea o pedeapsă de peste opt ani de închisoare. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!